Mandalinalı Kremalı Pasta Tarifi
Merhaba Arkadaşlar
Bugün sizlere harika bir pasta Tarifi paylaşmak istiyorum.Lezzetine doyum olmayan nefis bir Pasta oldu.Emin olun sizlerde yapınca çok beğeniceksiniz.
Pandispanya için gerekli Malzemeler :
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 150 gr şeker ( 1 şu bardağından bir parmak az olmalı )
- 100 gr Un ( 1 şu bardağından bir parmak az olmalı )
- 50 gr Nişasta ( 1 çay bardağı )
- 1 Çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için Gerekenler :
- 2 paket kremşanti
- 200 gr Krema
- 250 gr Quark yani Süzme yoğurt
- 250 gr Mascarpone veya Labne Peyniri
- 2 kutu konserve Mandalına
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket hazır portakal kabuğu rendesi İsteyen limon kobuğuda kullanabilir
Üzerine serpiştirmek için :
- Pudra şekeri
Yapılışı :
- Pandispanyası için yumurtalar ile sıcak suyu yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
- Sonra şeker ve vanilyayı karıştırıp yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Un,Nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp elekten geçirelim ve mikserin hızını en yavaş ayara indirip unlu karışımı kaşıkla yavaş yavaş ekleyip çırpalım.
- Pandispanya hamurumuzu yağlanmış kalıbımıza dökelim.
- Pandispanyanın içindeki baloncukların patlaması ve düz bir şekilde kabarması için kalıbı dikkatlice bir kaç kez tezgaha vuralım.
- Sonra kürdanla patlamamış baloncukları patlatalım.
- Pandispanyamızı önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verip 20-25 dakika arası pişirelim.
- Herkesin fırın ısısı aynı olmadığı için lütfen pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edelim Dostlar.
- Pişen pandispanyamızı soğumaya bırakalım.
- Kreması için kremşantiler ile kremayı sertleşene kadar çırpalım.
- Sonra içine şekeri,limon suyunu,Quark yani süzme yoğurt,Mascarpone yani labne ve Portakal kabuğu rendesinide katıp çırpmaya devam edelim.
- Mandalinaları suyundan süzdürelim.
- İsteyenler bu sudan bir yemek kaşığı aroma için kremaya katıp çırpabilir Arkadaşlar.
- Kremamızın içine mandalinalarıda katalım ve spatula ile mandalinaları ezmeden karıştıralım.
- Pandispanyamızı bıçak ve ip yardımı ile ortadan ikiye keselim ve üst katını alta koyup kelepçesini takalım.
- Tüm kremayı kalıbımızın içine boşaltalım ve düzleyelim.
- Sonra alt Pandispanyayı üstüne koyup elimizle biraz bastıralım.
- Pastamızı dinlenmesi için 2 saat buzluğa atalım.
- Buzlukta dinlenen pastamızı çıkartıp üzerine pudra şekeri serpiştirip dilimleyip Misafirlerimize ikram edelim Dostlar 🙂
Afiyet Olsun
Mandalinalı Kremalı Pasta Tarifi
.
Mandarinen-Quark-Schnitten
Zutaten für den Biskuit:
- 3 Eier
- 3 Esslöffel warmes Wasser
- 150gr Zucker
- 100gr Mehl
- 50gr Speisestärke
- 1 Teelöffel Backpulver
- 1 Päckchen Vanillezucker
Zutaten für die Creme:
- 2 Tüten Schlagcremepulver
- 200ml Schlagsahne
- 250gr Speisequark
- 250gr Mascarpone
- 2 Dosen Mandarinen
- 80gr Zucker
- 2 Esslöffel Zitronensaft
- 1 Päckchen geriebene Orangenschale oder Abrieb einer frischen Orange
Zubereitung:
- Die Eier und das warme Wasser in eine Rührschüssel geben und ca. 5 Minuten schaumig schlagen.
- Zucker und Vanillezucker zusammenmischen und nach und nach zu der Eiermasse dazugeben.
- Das Mehl, die Speisestärke sowie das Backpulver sieben.
- Die Küchenmaschine auf niedrigste Stufe stellen und die Mehlmischung löffelweise zur Eiermasse hinzugeben.
- Den fertigen Biskuitteig in eine mit Backpapier ausgelegte und gefettete Springform füllen.
- Damit die Luftbläßchen im Teig verschwinden und der Teig gleichmäßig hochgehen kann, einige Male mit der Springform auf die Arbeitsfläche klopfen und die Bläßchen mit einem Zahnstocher zerplatzen lassen.
- Den Biskuit bei 180 Grad im vorgeheizten Backofen ca. 20-25 Minuten backen.
- Während der Biskuit abkühlt die Creme vorbereiten.
- Dafür die Sahne mit dem Schlagcremepulver aufschlagen bis die Creme fest wird.
- Dann nacheinander Zucker, Zitronensaft, Mascarpone, Quark sowie die geriebene Orangenschale dazugeben und weiter schlagen.
- Die Dosen Mandarinen abtropfen lassen und zwei Esslöffel vom Mandarinenwasser zur Creme geben.
- Anschließend die Mandarinen unter die Creme heben.
- Den Biskuit in zwei Böden teilen.
- Die komplette Mandarinen Creme auf den ersten Boden verteilen.
- Dann den zweiten Boden darauf legen und leicht abdrücken.
- Die Torte für zwei Stunden ins Gefrierfach stellen, dann lässt sie sich besser schneiden.
- Vor dem Servieren noch mit Puderzucker bestreuen.
Guten Appetit!
Hafta sonu denedim. Çok güzel oldu. Tarif için Leyla Hanım’a teşekkür etmek istiyorum. Ben pandispanya için 24cm lik kelepçeli kalıp kullandım. Daha az şeker ve kalori için tarifte kendimce bazı değişiklikler yaptım. Pandispanyadaki şekeri 50gr azalttım. Kremada 5 adet mandalinayı soydum, dilimlerin zarlarını olabildiğince dilimleri bozmadan soydum. Bu sırada akan mandalina suyunu da biriktirdim. Kremada şekeri 2 yemek kaşığı kullandım. 200ml krema 1 paket krem şanti -daha az şeker ve kalori için:), 160gr sade quark (sek markada yeni bir ürün, kutusu 160 gr), 200 gr labne, portakal kabuğu rendesi, mandalinalar, limon suyu ve mandalinalardan çıkan su ve biraz şekerli vanilin… Leyla hanımın tariflediği sıra ve şekilde hazırladım. Çok beğenildi…
Muhteşem
Leyla hanım siz mucize gibi bir şeysiniz :)) her tarifinize muhteşem denilir mi deniliyor valla :)) ömrünüze sağlık..