Mandalinalı Kremalı Pasta Tarifi – Mandarinen-Quark-Schnitten

Mandalinalı Kremalı Pasta Tarifi

Merhaba Arkadaşlar

Bugün sizlere harika bir pasta Tarifi paylaşmak istiyorum.Lezzetine doyum olmayan nefis bir Pasta oldu.Emin olun sizlerde yapınca çok beğeniceksiniz.

Pandispanya için gerekli Malzemeler :

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 150 gr şeker ( 1 şu bardağından bir parmak az olmalı )
  • 100 gr Un ( 1 şu bardağından bir parmak az olmalı )
  • 50 gr Nişasta ( 1 çay bardağı )
  • 1 Çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için Gerekenler :

  • 2 paket kremşanti
  • 200 gr Krema
  • 250 gr Quark yani Süzme yoğurt
  • 250 gr Mascarpone veya Labne Peyniri
  • 2 kutu konserve Mandalına
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket hazır portakal kabuğu rendesi İsteyen limon kobuğuda kullanabilir

Üzerine serpiştirmek için :

  • Pudra şekeri

Yapılışı :

  • Pandispanyası için yumurtalar ile sıcak suyu yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
  • Sonra şeker ve vanilyayı karıştırıp yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Un,Nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp elekten geçirelim ve mikserin hızını en yavaş ayara indirip unlu karışımı kaşıkla yavaş yavaş ekleyip çırpalım.
  • Pandispanya hamurumuzu yağlanmış kalıbımıza dökelim.
  • Pandispanyanın içindeki baloncukların patlaması ve düz bir şekilde kabarması için kalıbı dikkatlice bir kaç kez tezgaha vuralım.
  • Sonra kürdanla patlamamış baloncukları patlatalım.
  • Pandispanyamızı önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verip 20-25 dakika arası pişirelim.
  • Herkesin fırın ısısı aynı olmadığı için lütfen pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edelim Dostlar.
  • Pişen pandispanyamızı soğumaya bırakalım.
  • Kreması için kremşantiler ile kremayı sertleşene kadar çırpalım.
  • Sonra içine şekeri,limon suyunu,Quark yani süzme yoğurt,Mascarpone yani labne ve Portakal kabuğu rendesinide katıp çırpmaya devam edelim.
  • Mandalinaları suyundan süzdürelim.
  • İsteyenler bu sudan bir yemek kaşığı aroma için kremaya katıp çırpabilir Arkadaşlar.
  • Kremamızın içine mandalinalarıda katalım ve spatula ile mandalinaları ezmeden karıştıralım.
  • Pandispanyamızı bıçak ve ip yardımı ile ortadan ikiye keselim ve üst katını alta koyup kelepçesini takalım.
  • Tüm kremayı kalıbımızın içine boşaltalım ve düzleyelim.
  • Sonra alt Pandispanyayı üstüne koyup elimizle biraz bastıralım.
  • Pastamızı dinlenmesi için 2 saat buzluğa atalım.
  • Buzlukta dinlenen pastamızı çıkartıp üzerine pudra şekeri serpiştirip dilimleyip Misafirlerimize ikram edelim Dostlar 🙂

Afiyet Olsun

Mandalinalı Kremalı Pasta Tarifi

.

leylaileyemeksaatimandarinen-quark-schnitten10-00310

leylaileyemeksaatimandarinen-quark-schnitten11-00210

leylaileyemeksaatimandarinen-quark-schnitten12-00110

leylaileyemeksaatimandarinen-quark-schnitten13-00110

leylaileyemeksaatimandarinen-quark-schnitten14-00110

leylaileyemeksaatimandarinen-quark-schnitten-01010

leylaileyemeksaatimandarinen-quark-schnitten9-00110

leylaileyemeksaatimandarinen-quark-schnitten8-00410

leylaileyemeksaatimandarinen-quark-schnitten7-00310

leylaileyemeksaatimandarinen-quark-schnitten6-00210

leylaileyemeksaatimandarinen-quark-schnitten5-00510

leylaileyemeksaatimandarinen-quark-schnitten4-00610

leylaileyemeksaatimandarinen-quark-schnitten3-00710

leylaileyemeksaatimandarinen-quark-schnitten2-00810

leylaileyemeksaatimandarinen-quark-schnitten1-00910

 

Mandarinen-Quark-Schnitten

Zutaten für den Biskuit:

  • 3 Eier
  • 3 Esslöffel warmes Wasser
  • 150gr Zucker
  • 100gr Mehl
  • 50gr Speisestärke
  • 1 Teelöffel Backpulver
  • 1 Päckchen Vanillezucker

Zutaten für die Creme:

  • 2 Tüten Schlagcremepulver
  • 200ml Schlagsahne
  • 250gr Speisequark
  • 250gr Mascarpone
  • 2 Dosen Mandarinen
  • 80gr Zucker
  • 2 Esslöffel Zitronensaft
  • 1 Päckchen geriebene Orangenschale oder Abrieb einer frischen Orange

Zubereitung:

  • Die Eier und das warme Wasser in eine Rührschüssel geben und ca. 5 Minuten schaumig schlagen.
  • Zucker und Vanillezucker zusammenmischen und nach und nach zu der Eiermasse dazugeben.
  • Das Mehl, die Speisestärke sowie das Backpulver sieben.
  • Die Küchenmaschine auf niedrigste Stufe stellen und die Mehlmischung löffelweise zur Eiermasse hinzugeben.
  • Den fertigen Biskuitteig in eine mit Backpapier ausgelegte und gefettete Springform füllen.
  • Damit die Luftbläßchen im Teig verschwinden und der Teig gleichmäßig hochgehen kann, einige Male mit der Springform auf die Arbeitsfläche klopfen und die Bläßchen mit einem Zahnstocher zerplatzen lassen.
  • Den Biskuit bei 180 Grad im vorgeheizten Backofen ca. 20-25 Minuten backen.
  • Während der Biskuit abkühlt die Creme vorbereiten.
  • Dafür die Sahne mit dem Schlagcremepulver aufschlagen bis die Creme fest wird.
  • Dann nacheinander Zucker, Zitronensaft, Mascarpone, Quark sowie die geriebene Orangenschale dazugeben und weiter schlagen.
  • Die Dosen Mandarinen abtropfen lassen und zwei Esslöffel vom Mandarinenwasser zur Creme geben.
  • Anschließend die Mandarinen unter die Creme heben.
  • Den Biskuit in zwei Böden teilen.
  • Die komplette Mandarinen Creme auf den ersten Boden verteilen.
  • Dann den zweiten Boden darauf legen und leicht abdrücken.
  • Die Torte für zwei Stunden ins Gefrierfach stellen, dann lässt sie sich besser schneiden.
  • Vor dem Servieren noch mit Puderzucker bestreuen.

Guten Appetit!