Mantar salatası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 defne yaprağı
  • 2 adet limonun suyu

Sosu için:

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet maydanoz

Mantar salatası tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle mantarları iyice yıkayın. Hiç bekletmeden kaynar suyla dolu bir tencerede varsa 1 adet defne yaprağı, 2 adet limonun suyunu ekleyerek 15-20 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp, dilerseniz üçe dörde bölün.

Sosu için bir kasede yarım limon suyu ile beraber 6 yemek kaşığı zeytinyağını, tuz ve karabiberi ekleyip, hep beraber çırpın.

Haşlanmış mantarları bir servis tabağına alın. Hazırladığımız sosu mantarların üzerine gezdirin. 10-15 dakika sosla mantarların iyice karışmasını bekleyin. Servise sunmadan önce çok ince kıyılmış maydanozla süsleyin.