Yapımı için malzemeler
- 500 gram kültür mantarı
- 1 defne yaprağı
- 2 adet limonun suyu
Sosu için:
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 demet maydanoz
Mantar salatası tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle mantarları iyice yıkayın. Hiç bekletmeden kaynar suyla dolu bir tencerede varsa 1 adet defne yaprağı, 2 adet limonun suyunu ekleyerek 15-20 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp, dilerseniz üçe dörde bölün.
Sosu için bir kasede yarım limon suyu ile beraber 6 yemek kaşığı zeytinyağını, tuz ve karabiberi ekleyip, hep beraber çırpın.
Haşlanmış mantarları bir servis tabağına alın. Hazırladığımız sosu mantarların üzerine gezdirin. 10-15 dakika sosla mantarların iyice karışmasını bekleyin. Servise sunmadan önce çok ince kıyılmış maydanozla süsleyin.
Leave a Reply