Mantar ve Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi

Mantar ve Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi

Hayırlı günler Arkadaşlar

Bugün sizlere hemen hemen herkesin evinde çok sevilen ve benceee sıkça yapılan Bulgur Pilavımızın Tarifini Paylaşmak istiyorum 🙂 Ben Bulgur Pilavını mantarlı Tavuk ve Domatesli çok seviyorum 🙂 Bu şekildede denemednizi tavsiye ederim 🙂

Malzemeler :

  • 1 tane tüm Tavuk
  • 2-2.5 su bardağı Tavuk suyu ( Haşlanan tavuğun suyu )
  • 500 gr Taze Mantar
  • 3 Yemek kaşığı Tereyağı
  • 5 tane rendelenmiş Domates veya bir kutu domstes konservesi
  • 1 Yemek kaşığı biber Salçası
  • 2 su bardağı Pilavlik Bulgur
  • 1.5 Tatlı kaşığı Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı acı pulbiber

Yapılışı :

  • Tavuğumuzu tenceremize alıp üzerini geçiçek kadar kaynamış su doldurup Haşlayalım.
  • Haşlanmış tavuğu parçalara bölelim.
  • Bulguru iyice yıkayıp suyunu süzdürelim.
  • Mantarları iyice yıkayıp ince ince doğrayalım.
  • Tenceremize Mantarları alıp suyunu salıp tekrardan çekene kadar kavuralım.
  • Kavrulan Mantarların içine tereyağımızı atıp kavuralım.
  • Mantarların içine rendelenmiş Domatesleri ve salçamızı koyup karıştıralım.
  • Sonra yemeğimizin içine yıkanıp suyu süzdürülmüş Bulguru dökelim ve üzerine yeteri kadar yani 2 veya 2.5 su bardağı haşladığımız tavuğun suyundan dökelim.
  • Pilavamızı güzelce karıştıralım.
  • Pilavımızın içine son olarak baharatlarını yani tuz ve kırmızı pul biber döküp karıştıralım ve parçaladığımız tavuğuda içine katıp karıştırıp pilavımızın kapağını kapatalım.
  • Ocağın ayarınıda iyice kısıp pilavımızın demlenmesini bekleyelim.
  • Güzelce pişen pilavımızı sıcak sıcak servis edip Afiyetle tüketebilirsiniz Arkadaşlar 🙂

Afiyet Olsun

Mantar ve Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi

leylaileyemeksaatimantarli-bulgur-pilavi-00110

leylaileyemeksaatimantarli-bulgur-pilavi1-00110

leylaileyemeksaatimantarli-bulgur-pilavi2-00310

leylaileyemeksaatimantarli-bulgur-pilavi4-00210