Yapımı için malzemeler
- 500 gram kuru Maraş tarhanası
- 4-5 diş sarımsak
- Tuz
- Sıvı yağ
- Maraş kırmızı pul biberi
- Kuru nane
- 1-2 adet şalgam
Maraş tarhanası çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Tarhanayı en az 2 saat önceden ıslatın.
Şalgamları haşlayıp küp küp doğrayın.
Çorbanızın çok ekşi olmaması için ıslatma suyunun bir kısmını dökün ve döktüğünüz kadar suyla eksiği tamamlayın.
Çorbanızı karıştırarak pişirin.
Sarımsakları ezin.
Sıvı yağı tavada kızdırıp sarımsak, pul biber ve kuru naneyi yağda çevirin.
Biberli yağı şalgamla beraber çorbaya ekleyip sıcak servis edin. Afiyet olsun…
Leave a Reply