Marul yemeği tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kök marul
  • 1 demet taze soğan
  • 200 gram dana kıyma
  • 3 adet domates
  • 1 demet dereotu
  • 20 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz

Marul yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları ayıklayıp çok ince kıyın.

Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Marulu yıkayıp doğrayın.

Dereotunu da temizleyip kıyın.

Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin.

Kıymayı ekleyip 4-5 dakika kadar kavurun.

Salçayı 1 tatlı kaşığı kadar ılık suyla açıp malzemelere ekleyin.

1-2 dakika daha kavurduğunuz malzemelere marulu ve tuzu ilave edin.

Marullar sararana kadar kısık ateşte pişirdiğiniz yemeği ocaktan alıp kıyılmış dereotunu ilave edin.

Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…