Yapımı için malzemeler
- 1 kök marul
- 1 demet taze soğan
- 200 gram dana kıyma
- 3 adet domates
- 1 demet dereotu
- 20 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
Marul yemeği tarifi Nasıl yapılır?
Soğanları ayıklayıp çok ince kıyın.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Marulu yıkayıp doğrayın.
Dereotunu da temizleyip kıyın.
Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin.
Kıymayı ekleyip 4-5 dakika kadar kavurun.
Salçayı 1 tatlı kaşığı kadar ılık suyla açıp malzemelere ekleyin.
1-2 dakika daha kavurduğunuz malzemelere marulu ve tuzu ilave edin.
Marullar sararana kadar kısık ateşte pişirdiğiniz yemeği ocaktan alıp kıyılmış dereotunu ilave edin.
Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…
Leave a Reply