Meyveli yaş pastayı arkadaşım Seda’nın ev görmesine gittiğimde yaptım arkadaşım çok beğendi bakalım sizde beğenecekmisiniz ayrıca lütfen yorum yapmayı ihmal etmeyin unutmayınki sadece duanız ve yorumlarınız emeğimin karşılığıdır 🙂
Meyveli Yaş pasta keki için Malzemeler
- 4 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )
- 1 su bardağı toz şeker
- yarım çay bardağı ılık su
- çeyrek limonun suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı tepeleme + 1 çorba kaşığı tepeleme un
- isteğe göre yarım limon kabuğunun rendesi
- 1 fiske tuz
Pasta Kreması için Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilin
- 100 gr tereyağı
pastanın üzeri için
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 3 tane kivi
- 3 tane muz
- 8 veya 10 tane çilek
Meyvelerin parlak olması için
- 1 su bardağından 1 parmak eksik su
- 2,5 çorba kaşığı toz şeker
- yarım paket nappage ( veya 1 tatlı kaşığı nişasta )
Meyveli Yaş pasta Nasıl yapılır
- Pastanın keki için Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın
- Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın çeyrek limonun suyunu ve ılık suyu ilave edip iyice çırpın vanilini,kabartma tozunuda ilave ettikten sonra unu havadan eleyerek ilave edin tahta bir kaşıkla iyice karıştırın Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın, önceden yaptığınız kek karışımına ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp sadece altı yağlanmış ve unlanmış yuvarlak 22cm veya 24 cm lik kelepçeli kek kalıbına dökün kek kalıbının hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın Pasta Kekimizi Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirirken fırının bir köşesine su dolu bir kase koyun bu işlem kekin daha yumuşak ve daha güzel gelmesini sağlar pasta kekinin üzeri iyice kızarana kadar pişirin,kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın pişen ve soğuyan kekinizi kalıptan çıkararken tepsinin kenarlarını bıcakla sıyırıp öyle çıkarın
- Pasta kreması için önce şekerin yarısını ve 2,5 su bardağı sütle kaynatın ,Kalan şekerin yarısını yumurtaların sarısını,nişastayı ve yarım bardak sütü iyice çırpın kaynayan süte ilave edip hızlıca karıştırın şekerli vanilinide ilave edip bir kaç dakika daha karıştırarak kaynatıp ocaktan alın tereyağını ile edin tereyağı tamamen eriyene kadar ilave edip kaşıkla karıştırın ve soğumasını bekleyin arada karıştırmayı ihmal etmeyin
- krem şanti ve sütü katılaşana kadar çırpın buzdolabında 10 dakika dinlendirin bu arada pastayı yapmaya başlayalım
- meyveleri yıkayın kiviyi ve muzu soyup dilimlere kesin muzun kararmaması için yarım limon sıkılmış limonlu suda bekletin
- kekinizi yandan 3 eşit parçaya kesin soğuyan pasta kremasını kaşıkla iyice karıştırın bir buzluk poşetine doldurun poşetin başını makasla küçük parmak kalınlığında kesin (isteğe göre kekinize kremayı sürmeden çok az meyve suyu ile ıslatabilirsiniz )kekin en alt tabanının kenarından başlayarak ortaya kadar boşluk kalmayacak şeklide kremayı sıkın üzerine meyveleri yerleştirip üzerine yine kremayı sıkın pastanın ikinci tabanına aynı şekilde önce kremayı sıkın üzerine meyve meyvenin üzerine bir daha krema sıkın ve en son pasta kekini üzerine kapatın
- krem şantinin bir kısmını süslemek için bırakın ve kalanını pastanın her tarafına sürün ( ben pastanın kenarını pasta tarağı ile şekil verdim ama isterseniz dümdüz yapın sizin isteğinize kalmış )
- pastanın kenarını hafif boş kalacak şekilde bırakıp üzerine önce muzu ikinci sıraya kivi dilimlerini ortaya çilekleri yerleştirin
- kalan krem şantiyi sıkma torbasına alın yıldızlı pasta başlığı ile önce pastanın alt kısımın kenarlarına sonra üst kısmının kenarlarına küçük tomurcuklar sıkın
- pastamız bitti ama üzerindeki meyvelerin parlamasını istiyorsanız meyveli yaş pastayı buz dolabında yarım saat bekletin üzerinin jölesi için nappageyi su ve şekerle bir taşım kaynatıp ocaktan alın ilk sıcaklığı çıkınca meyvelerin üzerine bir fırça veya kaşık yardımıyla azar azar dökün
- Meyveli Yaş Pastanızı buzdolabında 3 saat dinlendirip servis yapın
- AFİYET OLSUN
Cok güzel olmus elinize emeginize saglik ,en kisa zamanda bende yapacagim insallah sizin ki kadar basarili ve güzel olur
Sevgilerimle
Pastanedeki pastalardan daha güzel olmuş ellerinize sağlık
Çoook güzel
Teşekkürler Melda Hanım eminim sizde güzel yaparsınız çünkü bir defa yapmaya başladığınızda gerisi kendiliğinden geliyor
Çok güzel
Ellerinize sağlık İnşalallah bende yapıcam 🙂
Teşekkürler Ayşe hanım
Safiye hanım nappage ı nerden bulabilirim acaba
Özlem hanım siz nerde yaşıyorsunuz ( hangi ülke)
Merhaba yarın bu pastayı yapmayı düşünüyorum oğlumun doğum günün için inşallah tutturabilirim, kreş e götüreceğim bir gün önce yapsam bir sorun olmaz galiba.
Merhaba Leyla hanım pastayı yapın Kremasını sütün sadece üstündeki meyvelerini yarın yerleştirip kreşe götürün taze meyve olduğu için o şeklide daha iyi olur.
merhaba. bu tariftede pandispanya yi islatmadiniz degilmi. tarifi aynen uyguladim. pandispanyam harika oldu. kremasini aksam sürecegim. ancak icimde bir süphe var. acaba islatsam mi islatmasam mi pastayi
Merhaba canım bu pandispanyayı ıslatmaya gerek yok çünkü çok yumuşak eğer yinede ıslatmak istersende fırçayı meyve suyuna batırarak hafif hafif ıslatabilirsin.
çok pratik ve güzel gözülüyor hemen deniycem
harika, bravo çok güzel olmuş umarım aynı başarıyı gösterebiliriz bizde
Yaptım tadı çok güzel oldu büyük oğlum severek yedi benim kalıbım 26lık olduğu için çok kabarmadı bende 2katlı yaptım kreması harika oldu ama birde çikolatalı kremayla denemek istiyorum şöyle içine çikolata parçaları serpeceğim bi krema tarifiniz varmı aceba şimdiden çok tşk ederim Allaha emenet olun
Beğendiğinize sevindim Şerife hanımcım İnşalallah ileriki günlerde çikolatalı krema tarifini de paylaşmayı düşünüyorum,sizde Allah’a emanet olun 🙂
Safiye hnm başka bir siteden çikolatalı bir krema yaptım ama cıvık oldu sizin bu kremanıza bi kaşik nişasta arttırıp bitter çikolata kakao eklesem nasıl olur acil cvp lütfen
mrb pastanız çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık .bende denemek istiyorumda size bir sorum olucak acaba pandispanyayı fırında ne kadar süre tutuyorsunuz ve fırını kapatınca hemen çırtıyormusunuz yoksa bekletiyormusunuz ? şimdiden teşekkür ederim iyi günler..
Merhaba öncelikle teşekkür ederim Pandispanya her fırına göre farklı sürede pişer ama ortalama 25 ile 35 dakika sürede pişer ve piştikten sonra fırından hemen çıkartırım çünkü fırında kalırsa kek kuruma yapar iyi günler
Nefiss ellerinize sağlık.
Çok Teşekkürler 🙂
Cok guzel tarif
Bende yaptim herkes hazir aldigimi zannetti çok güzel oldu
🙂 beğendiğinize sevindim
Emeginize saglik . Harika gorunuyor .
Çok teşekkürler 🙂
Merhaba Safıye hanım ben bu pastayı yapmak istiyorum Fransa’da kalıyorum ama hep turk Mağazası’ndan krem şanti aldığımdan burdaki pasta kremasını bilmiyorum benim için bi foto koyabilir misiniz şimdiden tşk
Valla safiye ablacim cok teskkur ederiz esimle beraber yaptik super oldu ogretmen arkadaslarim tarifi kapıştı☺ tarifi birebir uygularsnz hic bir sorun olmaz kalip olcusunu burdakine uygun kullanamadim ama hic bir sorun olmadi mukemmel:))
merhabalar tarifinizi okudum ve çok beğendim en kısa zamanda ben de deneyeceğim fakat aklıma bir şey takıldı pastayı servis edeceğimiz günün bir gün öncesinden yapsak meyveleri kararır mı? cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
Oncelikle cok tesekur ederim boyle guzel bir sayfa actiginiz icin okadr guzel anlatimli tarifler yayinliyorsuzunu ki basarilarinizin devami dilerim allah sizden razi olsun sayenizde cok guzel tarifler ogrendim saygilarjmla..:)
Bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim canım asıl senin gibi takipçiler sayesinde bu sayfada boş işlerle uğraşmadığıma seviniyorum asıl sen ve senin gibi beni yanlız bırakmayanlardan Allah razı olsun. 🙂 Saygılar, sevgiler
Cok güzel bende yapacağım şimdi
Merhaba birsey sorcam benim kelepçeli kek kalibim yok yuvarlak firin tepsisi ile olurmu
Tepsi küçük boysa olur ama tepsiden çıkarırken bıçakla kenarında sıyırıp öyle çıkarın kekte kırılma olmasın
Tesekkur ederim 🙂
kaç cm lik kalıp kullandınız?
Şahane gözüküyor,ellerinize sağlık
canınıza sağlık
Kizimin dogum gununde nasil bisey yapsam diye dusunuyordum bunu yapacam ellerize saglik
Çok teşekkürler ayrıca Güzel olur şimdiden kolay gelsin 😉
Esselamun aleykum yine ben:)Cuma gunu misafirlerim icin yaptim ve cok begenildi harika bir pandispanya yumuşaklıgından dolayı birçok soru aldım nişastalımı ıslattınmı diye hepsinede gülerek hayır dedim ama birde bu pandispanyayı kakaolu yapmak istiyorum bu tarife ne kadar kakao eklemem gerekli
Aleykümüsselam canım seni görmek çok güzel ayrıca özellikle misafirlerinin beğendiğinede çok sevindim pasta kekini kakaolu yapmak için 1 su bardağı tepeleme + 1 çorba kaşığı tepeleme un yerine
1 su bardağı + 1 çorba silme kaşığı un ve 2 çorba kaşığı kakao kullanman yeterli 🙂
Emeginize ellerinize saglik muhhtesemm gizukuyor
Çok teşekkürler 🙂
21 yaşındayım,,Annemin doğum günü için güzel bir pasta ararken sizin sitenizi gördüm.pandispanya yapmak konusunda başarılı olamadığım için başta korktum yine de annem için denedim:)ilk kez pasta da pastacı kreması da tuttu.Hemen üye oldum,tariflerinizi korkmadan deniycem size ne kadar dua etsem az:)
Safiye hanim tariflerinizi cok begeniyorum okudukca hepsini demek istiyorum boyle bir kolaylik sagladiginiz icin cok tesekkur ederim benim sorum pasta kremasinda yumurta sarisi var acaba kokusu oluyormu yada koymasam olurmu simdiden tesekkurler
Öncelikle çok teşekkür ederim ve pasta kreması hiç yumurta kokmuyor ama içinde yumurta olmazsa olmaz ama istersen 2 yumurta kullanabilirsin 🙂
Donus yaptiginiz icin cok tesekkur ederim yeni tariflernizi sabirsizlikla beklicem kendinize iyi bakin by
Mrb safiye hanim bu tarifin pandispanya sini kucuk borcamda yapsam olurmu
Evet olur ama çıkartırken dikkatli olun.
Ellerinize saglik süper gorunuyor bir sorum olacak Çikolatalı yaparsam civik olurmu krema :/
Teşekkürler aynı ölçüde yaptıktan sonra cıvık olacağını sanmıyorum 🙂
Bende bugun yaptim gercekten hazir gibi oldu. Tesekkurler.
Beğendiğimi çok sevindim canım afiyet olsun 🙂
Slm safiye hanm pandispanya nin 26 cm lik kalip icin olcusu ne kadar olmali
A.selam eğer sadece iki kat yapmak istiyorsanız 1 ölçü yeterli ama iki kat kesmek için 1,5 ölçü yeterli olacaktır 🙂
Cok tesekkur ederm. Pasta konusunda kendime pek guvenmiyodum ama sayenizde hazirindan daha iIyi oldu :-);-)
Çok güzel görünüyor, denemek istiyorum ama pasta kremasında terreddüt ettiğim bir nokta var. Kaynayan süte haricen çırptığımız yumurta sarılarını eklediğimizde yumurta pişip sarı sarı kesilmiyor mu? Acaba bütün mlzmleri karıştırıp kaynatsak olmaz mı? Bilgi için şimdiden tşk ederim
Bütün malzemeler karıştığında muhallebi gibi olur bu kremanın özelliği bu siz tarife aynen uyun hiç bir sorun olmayacaktır inşallah 🙂
Tşk ederim cvbnz için deneyip yorum bırakacağım. Çok çok tşklr
Nişasta yerine başka birşey kullanabilirmiyim
Nişasta yerine un olur ama nişastanın kıvamı daha iyidir,
Acil yardim ltf magzadan difrizden frambuaz aldim onu yas pastanin uzerine kullanmak istiyorum keemes icin yapiyorum ama frambuaz erimemesi icin ne ypmm gerek
tesekurler simdiden tatifleriniz hariks
Merhaba buzlu olduğu için maalesef ne yaparsanız yapın mutlaka eriyecektir ama pastanın bütün süslemesini yapın donmuş frambuazları en son masaya koymadan önce üzerine yerleştirin anca bu şekilde biraz daha uzun dayanabilir.
merhaba keki yapma konusunda pek beceremiyorum kabarması açısından hazır kek kullansam olurmu ?
Merhaba evet olur 🙂
Çoook lezzetli oldu, ilk pastam olmasina ragmen. Tarif icin teşekkürler.
Bir tarif ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Emeğinize sağlık,Allah sizden razı olsun.Bugün tarifi birebir uyguladım hem görüntü hem lezzet bakımından tek kelime ile mükemmel di:) Hiç tereddüt etmeden pandispanya ve pasta kremasini gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz;)
Beğendiğinize çok sevindim ayrıca bu güzel yorumunuz içinde çook teşekkür ederim. 🙂
Emeginize saglik simdi bitti dolaba koydum pastamizi…ilk kez yas pasta yaptim ve goruntu cok iyi oldu tadida iyi oldu diye dusunuyorum…cok guzel anlatim tekrar tesekkurler
Beğendiğinize çok sevindim 🙂