Mısır Çorbası Tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su (et suyu veya tavuk suyu da olur)
  • 1 kutu konserve mısır
  • Tuz

Üzerine Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber, nane

Mısır Çorbası Tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını ve sıvıyağı kızdırıp unu yaklaşık 5-6 dakika kavrun. Bu aşamada unun yanmaması için sürekli karıştırılması gerekir.

Kavrulan una süt ve suyu ekleyin, kaynayana kadar karıştırın.

Çorba kaynayınca konserve mısır ya da yazdan dondurucuda sakladığınız süt mısırları ilave edin.

Bir yandan karıştırarak, diğer yandan tuzu ekleyin ve 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Üzeri için bir tavada tereyağı eritin.

Pul biberi ve naneyi de ekleyerek kızdırın.

Hazırlanan sosu çorbanın üzerine gezdirerek servis edin. Afiyet olsun…