Mısır Unlu Patlıcan Kızartması Tarifi

Mısır Unlu Patlıcan Kızartması Tarifi

Dolabımda önceden kızartılıp bekleyen Patlıcanlarım vardı.Kızkardeşim çıkar onları iftarda değerlendirelim dedi.Malumunuz eşim sebze yemediği için bende çıkartıp pişiremiyordum.Kardeşim şahane bir tarif öğrendim gel onu yapalım deyince neden olmasın dedim ve sivadık kolları.Siz hiç Patlıcanı mısır unlu kızartıp yedinizmi.Ben ilk defa yapıp yedim vede çok beğendim.İnşaallah sizlerde deneyip yorum yazarsınız.

Malzemeler :

  • Kişi başına göre Patlıcan
  • Mısır unu
  • tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı :

Arkadaşlar ben tarifin orjinal halini vericem İnşaallah.Benim patlıcanlar öncesinden hafiften fırına verilip kızartilmişti.Ama tarifde Patlıcanların ilk önce haşlanması gerekliydi.Haşlanınca daha hafif vede daha lezzetli oluyormuş.Şimdi Orjinal Tarife geçelim.

Patlıcanları soymadan üst tarafı kesilmeden dörte keselim alttan.daha doğrusu çizik atalım ama patlıcanı üst sapından tutunca bütün kalmalı.Bu şekilde patlıcanları kaynayan tuzlu suyun içine atıp haşlayalım.Haşladığımız patlıcanları sudan çıkartıp süzdürelim.Sonra Patlıcanları mısır ununa güzelce bulayıp tavaya az yağ koyup kızgın yağda kızartalım.Şahane bir lezzet ortaya çıktı Dostlarım.Bu arada Patlıcanlarımızı sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet Olsun

Mısır Unlu Patlıcan Kızartması Tarifi

7

8