Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram kurutulmuş molehiya
- 500 gram kuşbaşı et (ya da tavuk)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- 1 litre su
- 1 adet kuru soğan
- 1-2 çay kaşığı tuz
- 1-1,5 çay kaşığı karabiber
- Zeytinyağı
- 1 adet limon
Molehiya yemeği tarifi Nasıl yapılır?
Kurutulmuş molehiyaları sıcak suda ıslatın ve suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Büyük baş soğanı yemeklik doğrayın.
Bir tencereye yeterli ölçüde zeytinyağı koyun ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra içine eti ya da tavuğu ilave edin.
Etlerin suyunu çekmesine yakın salça ve domatesi de ekleyin ve karıştırın.
Tüm malzemeleri birlikte kavurduktan sonra molehiyaları ekleyin.
Son olarak tuzunu, karabiberini ve suyunu da ekledikten sonra 1 saat 15 dakika kadar pişmeye bırakın.
Piştikten sonra altını kapatın ve üzerine biraz limon suyu gezdirin.
Molehiya yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun…
Leave a Reply