Muffin Kalıplarınde Vişne Jöleli Muhallebi Tarifi
Hayırlı Akşamlar Dostlar
Bugün Facebook sayfamız 1 Milyonluk Takipçiye ulaştı ve artık 1 Milyonluk kocamannnn bir Aile olduk :))Dile kolay tam 6 senedir sizlerle birlikteyiz Dostlar.Beni artık Ailenizden biri gibi görmeniz beni nasıl Mutlu ediyor anlatamam.Bu yolda bana Destek veren herkese çok ama çok Teşekkür ederim.Öyle günler olduki bazen güldük,bazen üzüldük,kimi zaman sohbetlerimizde dertleştik.Hatta birbirimize Dualar ettik,yeri geldi tartıştık ama en sonunda birbirimize kenetlenip kocaman bir Aile olduğumuzu unutmadık. 6 senelik bir Emek var bu sitede ve sizlerde çok sağolun Emeğimizin karşılığını yorumlarınız ile belli ediyorsunuz.Rabbim hepinizden Razı olsun Dostlar. 1 Milyona ulaşmanın Mutluluğu ile sizlere Lezzetine doyum olmayan çok ama çok lezzetli bir Tarif vermek istiyorum.Hem çocuklar bu tarifi çok sevicek hemde sizler çok beğeniceksiniz.
Muhallebi için Malzemeler :
- 500 ml litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 paket vanilya
- 100 gr tereyağı
Vişne Jölesi için :
- 1 su bardağı vişne suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nisasta
Kakaolu Bisküvi
Yapılışı :
- Muhallebisi için tereyağı hariç diğer tüm malzemeleri tenceremize alıp çırpalım.
- Tenceremizi ocağın üzerine alıp çırparak kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya yakın içine tereyağımızı atıp yine çırpmaya devam edelim.
- Kaynayan muhallebimizi mikserle iyice çırpalım.
- Silikon Muffin kalıplarını soğuk sudan geçirip ıslatalım.
- Islatalımki muhallebisi içine yapışmasın Arkadaşlar.
- Islak silikon Muffin kalıplarının içine sıcak Muhallebiyi dökelim ve üzerine bir tane Kakaolu Bisküvi koyalım sonrada soğumaya bırakalım.
- Jölesi için gerekli tüm malzemeleri tenceremize alıp ocağın üzerinde kaynayana kadar pişirelim.
- Soğumuş muhallebili muffinlerin üzerine bir tane vişne koyup üzerine pişirdiğimiz vişne jölemizi kaşıkla dökelim.
- Tüm Muffin kalıplarını bu şekilde yapıp bitirelim ve Tatlımızı soğuması için buzdolabına kaldıralım.
- Sonrasındada Afiyetle Tüketelim
Afiyet Olsun
Muffin Kalıplarınde Vişne Jöleli Muhallebi Tarifi
Pudding mit Sauerkirschgelee im Muffinförmchen
Zutaten für den Pudding:
- 500ml Milch
- 200gr Zucker
- 2 EL Speisestärke
- 2 Päckchen Vanillezucker
- 100gr Butter
Zutaten für das Gelee:
- 200ml Sauerkirschsaft
- 2 EL Zucker
- 1 TL Speisestärke
- Kakao Kekse
Zubereitung:
- Für den Pudding alle Zutaten bis auf die Butter im Topf zusammenrühren und unter ständigem Rühren aufkochen.
- Kurz vor dem Aufkochen die Butter dazugeben und weiter rühren.
- Den fertigen Pudding mit einem Mixer gründlich schlagen.
- Die Silikon Muffinförmchen unter kaltes Wasser halten und nass machen, damit der Pudding später nicht darin kleben bleibt.
- Den heißen Pudding in die nassen Förmchen füllen und jeweils einen Keks darauf legen.
- Danach abkühlen lassen.
- Die Zutaten für das Gelee im Topf aufkochen.
- Jeweils eine Kirsche auf den abgekühlten Pudding legen und das Gelee mit Hilfe eines Löffels darauf gießen.
- Anschließend zum Abkühlen in den Kühlschrank stellen.
Guten Appetit!
Leave a Reply