Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram keşkeklik buğday
- 1 kilogram dana ya da tavuk eti
- Tuz
- Su
Sos için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Muğla usulü keşkek tarifi Nasıl yapılır?
Keşkeklik buğdayı bir gün önceden ıslatın.
Ertesi gün bir tencerede kaynayan sıcak suyun içine aktarın.
Taneler görünmeyecek şekilde yumuşayana kadar kaynatın.
Buğday haşlanırken, eti de haşlayın ve didin.
Buğday sade olarak piştikten sonra içine haşlanmış ve didilmiş etleri ilave edin.
Haşlanmış buğdaya eti ilave ettikten sonra tahta kaşık yardımıyla döverek veya mikserle karıştırarak iyice özleşmesini sağlayın.
Akışkan bir kıvama geldiği zaman keşkeğiniz hazır.
Servis etmeden önce tereyağını küçük bir tavada kızdırın.
Kızan yağa toz kırmızı biberi de ekleyin.
Karışımı keşkeğin üzerinde gezdirin ve servis edin.
Afiyet olsun.















Leave a Reply