http://www.hayalimdekiyemekler.com/cay-saati-tarifleri/muhalllebili-kemalpasa-tatlisi/
Muhalllebili Kemalpaşa Tatlısını geçen gün Misafirlerim için yaptım ve misafirlerim tadına bakar bakmaz hemen tarifini istediler 🙂 ve hem görüntüsünü hemde tadına tam puan verdiler 🙂 yapımı çok kolay ve çok beğeni alan bir tarif olan muhallebili Kemalpaşa tatlısına buyrun 🙂 sizler için videolu olarak hazırladım videosunu düzenleyip sizlerle hemen paylaşıcam yorumlarınız benim için altın değerindedir lütfen yorum yapmayı unutmayalım 🙂
Muhalllebili Kemalpaşa Tatlısı için Malzemeler
1 paket Kemalpaşa tatlısı ( 150 gr ) arkasındaki pişirme miktarına göre şeker ve su
Muhallebisi için
5 su bardağı süt
yarım çay bardağı toz şeker ( isteğe göre biraz çoğaltılabilir )
3 çorba kaşığı tepeleme nişasta
2 çorba kaşığı un
1 paket şekerli vanilin
Muhalllebili Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır
Kemalpaşa tatlısını arkasındaki pişirme miktarına göre pişirin ( benim kullandığım Kemalpaşa tatlısının arkasında 15 ila 20 dakika yazıyordu ama 2o dakika yeterli olmadı 4 dakikada daha fazladan kaynattım 🙂 ) süzerek şerbetten çıkarın.
Kreması için 5 bardak sütü,nişastayı,unu,şekeri,iyice karıştırın ocağa alın karıştırarak pişirin, kremanız kaynamaya başlayınca şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın ve kısık ateşte bir kaç dakika kadar daha pişirip ocaktan alın.
Şerbetini çeken Kemalpaşa tatlısını 30 cm çapında kek veya tart kalıbına dizin üzerine sıcak muhallebiyi dökün buzdolabında en az 4 saat veya bir gece dinlenmesi daha iyi olur 🙂
Dinlenmiş olan muhallebili Kemalpaşa tatlısı şerbetini salacaktır fazla suyunu dikkatlice dökün Kemalpaşa tatlısını kenarlarını spatula ile sıyırın servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirin ve servis yapın
Afiyet Olsun
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Kemalpasalar serbete atinca hepsi dagildi dagildi
Biz yaptık güzel olmadı görüntüsü herşeyi tamam ama tadı tuhaftı yine de emek vermişsiniz teşekkürler
Muhallebi ile kemal pasa her damaga hitap etmeyebilir…yanina vanilyali dondurma ile servis yapmak daha mantikli olacaktir…okudugum yorumlardan sonra bu fikir geldi…ama sunum harika ellerinize saglik.
Tatlısina limon tuzu koydum biraz aci gibi bu tarifle yapsam aciligi gidermi acaba muhallebi yani ziyan olmasin diye yapmak istiyorum ama
adam size komşu olmak ister valla 🙂
Ya artık reklam görmekten bıktım 5 saniye derken baya zamanimi alıyor yeteerr
Uykumuz geldi ya nesı bi müzik
Eşimin aldığında peynirli yazıyor ondan olur mu
الترجمة من فضلك
ياريت تعملي الوصفة بالعربي او الانجليزي في صندوق الوصف
isim
Borcamda yapsak olur mu
Rica etsem hazır değilde kemal paşa tatlısını kendiniz yapıp tarifini atarmısınız daha memnun olurum
Lezzetli görünüyor hemen yapmaya başlayacağım
Muhallebinin şekeri az kalıyor arkadaşlar artırın bence
Efsane
Bende şam tatlısı olandan yaptım ipde dizili oluyo ama gerçekden çok güzel oldu tarif teşekkürler elinize emeğinize sağlık
Kalıptan dusmesse peki
أتمنى أن تعطينا المقادير بالعربية في صندوق الوصف ستكونين مشكورة جداً
Kemalpaşaların üzerine su dökmüş gibi oldu. Bir daha yapacağımı düşünmüyorum. Ellerinize sağlık.
Eline sağlık.
Muhallebiyi sogukmu
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık acaba kalıbı yağlama yada ıslatma oluyomu
Tart kek kalıbın altını ıslattinizmi tatlıları koymadan.
Ellerine sağlık
Elinize emeğinize saglik çok güzel olmus muhakkak deniycem
ياريت تكتبي لنا الترحمة باللغة العربية في صندوق الوصف
Bise sorcam kemalpaşa soğuk olucak.muhallbeiyi sıcak üstüne dokucegiz demi
Ellerinize saglik bende denicemmm
Artan serbetle bi tatli olmazmi
hayatimda yedigim kötü tatlılardan biriydi tarifi aynen uyguladim ama asla şekeri yok sekersiz muhallebi yedim resmen tatlinin serbeti de fazla şeker vermiyor pişman oldum yaptığıma