Norveç somonlu tartar tarifi

Yapımı için malzemeler

  •  500 gram Norveç somon fileto
  • 1 küçük salatalık
  • 1 yemek kaşığı Dijon hardalı
  • 1.5 yemek kaşığı taze dereotu
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet limon
  • 1 adet marul yaprağı
  • 1 adet baget
  • Kırık buz

Norveç somonlu tartar tarifi Nasıl yapılır?

Somonu küçük küpler halinde doğrayın. Salatalığın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.

Somon küplerini, hardalı ve dereotunu bir kasede karıştırıp 1 saat dinlendirin. 

Bir marul yaprağını buzların üzerine koyun. Marulun üzerine de tartarı dikkatlice yerleştirin. Birkaç damla limon suyu sıkıp ince dilimlenmiş baget ekmeğiyle servis edin.