Bu tarifi ilk gördüğümde çok hoşuma gitti komşularım kahvaltıya geldiğinde onlar için hazırladım çocukların çok ama çok hoşuna gitti sizde yapmak isterseniz gelin tarife bir göz atın ve lütfen yorum yapmayı ihmal etmeyin yapılan her yorum emeğe saygıdır şimdiden teşekkürler 🙂
Nutellalı Lokma Poğça için Malzemeler
Nutellalı Lokma Poğça için Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su ( su yerine sütte kullanılabilir)
- 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
- 1 paket küçük yaşmaya veya 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Ve alabildiği kadar un
İçi için
- 300 gr sürme çikolata
- üzeri için yumurtanın sarısı
Nutellalı Lokma Poğça nasıl yapılır
- Hamur için süt,su,sıvıyağ,yumurtanın beyazı,toz şeker,tuz,yaş mayayı iyice karıştırın ununu azar azar ekleyin kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur yapın hamurunuzu tezgahın üzerinde 10 dakika kadar yoğurun ve yoğurma kabına alalım hamuru koyduğunuz kabın üzerine önce temiz bir poşetle sarın sonra sıcak tutacak kalın bir bez örtüp iyice kabarana kadar yaklaşık 1,5 veya 2 saate kadar dinlendirin
- kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde veya birazcık daha küçük bezeler yapın elinizle biraz açın içine 1 çay kaşığı kadar nutella koyun hamuru elinizle kapatıp yuvarlak yapın
- yuvarlak kek kalıbının içini tereyağı veya margarinle yağlayın yaptığınız nutellalı hamuru tam ortaya koyun ve diğer hamuruda aynı şekilde ve büyüklükte hamur alın içine nutella koyun elinizle kapatıp yuvarlayın ve kek kalıbınız dolana kadar bu işlemi devam edin
- kek kalıbınız dolduğunda 45 dakika dinlendirin üzerine yumurtanın sarısını sürün Arta kalan hamurları normal poğça yapabilirsiniz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
- soğuyunca servis yapın
isterseniz hamura şekil verip kek kalıbına yerleştirdikten sonra yumurtasını sürmeden sonra derin dondurucuda saklayabilirsiniz ama mutlaka üzerini kapatın ve pişirmeden 2 saat önce çıkarıp hamur tamamen eridikten sonra yumurtasını sürüp 180 derece fırında pişirin
- Afiyet Olsun
süper olmuş safiye hanımcım….masadaki ilk sırada kule gibi olan nedir …???
çok sağol Dilek’cim masanın kenarındakide poğça aynı hamurdan yaptım ama şekil olarak daha farklı onunda şeklini paylaşıcam inşallah 🙂
cok guzel gorunuyor, yarin deneyecegim insallah
acaba alirken iyi geliyor mu, pratik mi lokmalar yoksa iyice birbirine yapisik mi
Pişerken birbirine yapışıyor ama lokmaların bir tanesi alınırken rahatlıkla alınıyor yani baya pratik onun için adını lokma poğça koydum 🙂
teşekkürler safiye hanımcım…dün yaptım harika oldu bu gün gene istediler şimdi hamurum mayalanıyor inşallah gene güzel olur ….ellerinize sağlık….ve lokmalar dediğiniz gibi yapışmıyor çok pratik herkese tavsiye ederim….
Afiyet olsun beğendiğinize çok sevindim 🙂
ben tarifinizi denedim.tarif çok net yapılması kolay yaptım görünümü de sizinki gibi çok güzel oldu ama içi biraz çekmemiş hamurumsu gibiydi.neden öyle oldu bilemedim şekil verdikten sonra kalıpta da beklettim bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim tekrar denemek istiyorum.teşekkürler
Sema’cım fırın ayarın yüksek olabilir normalde dinlenme süresi çok önemli onuda yaptığına göre fırının ayarını biraz daha düşür
ben yeni yaptim, firindan yeni cikti, superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr oldu ! gercekten ellerinize saglik !!!!
ben yaparken , nutella yi koymadan once bezelerin tepsine basip actirdim sonra nutella koydum, boylece guzel kapatabildim ! cok nefis bir tarif, gercekten emeginize saglik
cok yuksek derecedemi pisirdiniz ? 200 derece guzel bence
ve yagli kagit kullandim hemen tepsiden alabildim
Afiyet olsun canım beğendiğine sevindim
teşekkür ederim safiye hanım tekrar deneyeceğim.
can I get the recipe in English.please.
best regards
Bunu peynirli de yapabilirmiyiz acaba? Iki tane yapsam biri tuzlu biri tatlı? Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.
evet tabiki peynirli veya haşhalıda güzel olur hatta bu tariften sonra yapan bir çok takipçim oldu ayrıca teşekkür ederim
Evet ben çoğunu deniyorum tariflerinizin çok güzel oluyor lar ellerinize sağlık bunuda deniycem
Çok Teşekkürler canım 🙂
tarifinizi az önce yaptım görünüş muhteşem umarım tadı da öyledir emeğinize sağlık teşekkür ederiz 🙂
Tarifinizi denedim ve coook güzel oldu .Misafirlerimde bayildi .TESEKKÜRLER 🙂
Yaptim sonunda muhteşem oldu tarifleriniz için çok tskl:)
beğendiğine sevindim canım afiyet olsun 🙂
Ellerinize sağlık tarif leriniz mukemmel çok pratik memen yapıyorum
Çok teşekkürler 🙂
Ben bu tarifi uyguladim, kalan hamurla nutellali serit pogaca seklini verdim nefis oldu, Allah razi olsun sizden Safiye Hanim.
Ben 1 paket kuru maya kullandim, ve bu tarifi tekrar yapacagim fakat kuru mayam yok. 1 kucuk paket yas maya yazdiniz, yas mayanin olcusu ne kadar?
Allah cümlemizden razı olsun 🙂 küçük paket yaş mayalar 42 gr’dır
Bende 500 gramlik var, sizce 42 gramlik ne kadar oluyor? Mesela bardak ya da kasik olcusu?
Kaşık veya bardak olarak ölçüsü çok zor ama yarım çay bardağından daha az veya iki küçük Kirbit kutusu kadar kullanın 🙂
Peki cok tesekkur ederim, Allah razi olsun sizden.
Hayirli gunler 🙂
Iyi gunler.
Sut yerine yogur kullansak nasil olur acaba?
İyi günler canım hamur çok yoğun olduğu için pişerken içi hamur kalmasın diye süt olması daha iyi olur,
Bu poğaçanın akşamdan hamurunu hazırlayıp kalıba koysam sabah pişirsem nasıl olur acaba?
Akşamdan buzluğa konulup sabah erittikten sonra yumurta sürüp pişirebilirsiniz.:)
ay acil cevap lütfen yapıcam şimdi normal yuvarlak borcamda olurmu
evet canım yuvarlak borcamda olur.
Dün gece denedim tarifinizi ve sonuç gerçekten başarılıydı. Ayrıntılı ve hatta resimli tarifiniz işimi çok kolaylaştırdı. Diğer tariflerinizi de denemek için sabırsızlanıyorum. Elinize emeğinize sağlık.
Bu güzel yorumun için çok sağol ayrıca afiyet olsun canım beğendiğine sevindim, Sevgiler
Safiye Hanım Merhaba,
tarifiniz bende denemek istiyorum fakat bir sorum olacak.Borcam da yaptımızda fırın tepsisi gibi yağlı kağıt koyacak mıyız yoksa sadece yağlamamız yeterli mi ? teşekkür ederim..
Merhaba Borcamı sadece güzelce yağlamak yeterli 🙂
Bende yaptım… Hemde kaç cesit.. Zeytınlı peynırlı ve hatta boş.. Süper oldu.. Emegınıze elınıze sağlık..
şimdi gördüm deneyeceğim sonucu yazarım
Ne kadar un gerektigini yazarmisiniz lutfen ?
Un miktarını kendimiz ayarlarsak daha iyi olur önemli olan yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur yapmak ölçü vermek biraz zor çünkü bazen undan una değişiklik gösterebiliyor..
Nefis oldu bu siteyi cok seviyorum ellerinize saglik
Afiyet bal şifa olsun 🙂
Safiye Aras Hanım ellerinize sağlık biz bunun kıymalısını yapıyoruaz ismi de tava lokum dur,onu da deneyin seveceksiniz.
İnşallah bir gün denicem eminin onunda tadı güzeldir 🙂
Ya şu un miktarı bi ölçülü verseniz ne varki,,,5 bardakmı veya 3,,.madem herşey okadar açiklamalı ve güzel herşey,,bide unu ayarlayin lütfen,,,tuturamıyoruz biz,,,kulak memesi….vs teşekürler…….
Yaaaaaaaaaa nolur şu un miktarını soyleyin,,,,,,,,,,,,nefreeeeeeeeeeeet ederim şu kelimeden alabildiğin kadar un……….
un miktarı konusunda dikkatli olmamız gerekiyor o yüzden tam miktarını yazamıyorum bazen unun kalitesi bazende yumurtanın büyüklüğü unu ölçüsünü değiştirir ama ortalama 6 veya 7 su bardağı ( 200 grlık klasik su bardağı ) un kullandım 🙂
ya ınanmıyorum valla ben onu yapacam bunu yapacam diye diye tosun gibi olacam ama mukemmel görünüyo yapmamak imkansız valla ellerinize sağlık en kısa zamanda deniyecem
Çok sağol canım ve Biracık dikkatle hiç bir şey olmaz canım 🙂
herşey güzelde sormayı unuttum bende kelepçe yok acaba kelepçesız olursa yayılırmı hamur pişince cvp verirsenız sevinirim
kelepçeli kalıp olmazsa küçük boy tepsi olması gerekir yoksa evet yayılır
valla şimdi fırına verdim kucuk tepsiyle yaptım ama ılk fırsatta kelepçe alacağım malüm yenı evlıyım eksiklerım olabılıyor sagolun tarıf için çookk teşekkür ederim hayatımda ilk defa hamur mayaladım ve çok zevklıydi
Tarif çok güzel.birkaç kere yaptım.çocuklar çok beğeniyor.teşekkürler yemeklerimiz için.
her yaptigimda musafirlerim cok memnun kaliyor
bu tarif kisaca MUKEMMEL