Yapımı için malzemeler
- 200 gram hindiba
- 200 gram ebegümeci
- 200 gram rezene
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet nane
- Çeyrek demet fesleğen
- Çeyrek demet taze soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet bayat ekmeğin içi
- Tuz
- Karabiber
Otlu mücver tarifi Nasıl yapılır?
Kuru soğanı ve sarımsakları incecik doğrayın.
Zeytinyağını tavada hafifçe kızdırıp soğanı ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun.
Derin bir karıştırma kabına aldığınız soğanları soğumaya bırakın.
Diğer yanda tüm yeşillikleri ince ince doğrayın ve kavrulmuş soğanlara ekleyin.
Yumurta, un, tuz ve karabiberi ilave edin ve karıştırın.
Bayat ekmeği mutfak robotundan geçirip bir kaseye alın.
Hazırladığınız otlu harçtan köfteler yapıp ekmek kırıntısına bulayın.
Sıvı yağı kızdırıp köfteleri yağda kızartın.
Çırpılmış yoğurtla servis edin. Afiyet olsun.
Leave a Reply