Palamut buğulama tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet palamut
  • 3 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ılık su
  •  2 diş sarımsak

Palamut buğulama tarifi Nasıl yapılır?

  • Palamutların kılçıklarını çıkararak temizleyin.
  • Palamutları dörde bölün.
  • Tencerenize çok az zetinyağ dökerek tabanını yağlayın.
  • Patatesi soyun ve halka şeklinde doğrayın.
  • Doğradığınız patatesleri tencereye döşeyin.
  • Balıkları patatesin üzerine aralık kalmayacak şekilde yerleştirin.
  • Soğanların kabuklarını soyup, onları da halka şeklinde doğrayın.
  • Halka şeklinde doğramış olduğumuz soğanları balığın üzerine yerleştirin.
  • Daha sonra çarliston biberleri de doğrayarak soğanların üzerine yayın.
  • Kalın olarak doğradığınız maydanozları tencerenin yüzeyini kaplayacak şekilde yerleştirin.
  • Üzerine zeytinyağını, karabiberini, tuzunu ilave edip, yarım bardak ılık suyu döktükten sonra tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte 45 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.