Yapımı için malzemeler
- 2 adet palamut
- 3 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 adet çarliston biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5-6 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 diş sarımsak
Palamut buğulama tarifi Nasıl yapılır?
- Palamutların kılçıklarını çıkararak temizleyin.
- Palamutları dörde bölün.
- Tencerenize çok az zetinyağ dökerek tabanını yağlayın.
- Patatesi soyun ve halka şeklinde doğrayın.
- Doğradığınız patatesleri tencereye döşeyin.
- Balıkları patatesin üzerine aralık kalmayacak şekilde yerleştirin.
- Soğanların kabuklarını soyup, onları da halka şeklinde doğrayın.
- Halka şeklinde doğramış olduğumuz soğanları balığın üzerine yerleştirin.
- Daha sonra çarliston biberleri de doğrayarak soğanların üzerine yayın.
- Kalın olarak doğradığınız maydanozları tencerenin yüzeyini kaplayacak şekilde yerleştirin.
- Üzerine zeytinyağını, karabiberini, tuzunu ilave edip, yarım bardak ılık suyu döktükten sonra tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte 45 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
- Afiyet olsun.
Leave a Reply