Pancar çiçeği (Maruk) kavurması tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 bağ pancar çiçeği
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pancar çiçeği (Maruk) kavurması tarifi Nasıl yapılır?

  • Pancar çiçeklerini ayıklayın ve küçük küçük doğrayın.
  • Kaynar suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
  • Soğuduğunda hafifçe suyunu sıkın.
  • Soğanları ince ince doğrayın.
  • Orta boy bir tavada tereyağını eritin.
  • Üzerine sıvı yağı ilave edin.
  • Doğradığınız soğanları yağa atıp, pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ardından soğanların üzerine pancar çiçeğini ilave edin.
  • Biraz kavurduktan sonra tuzu ve biberi ilave edin.
  • Yanında mısır ekmeği ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.