Yapımı için malzemeler
- 1 bağ pancar çiçeği
- 3 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pancar çiçeği (Maruk) kavurması tarifi Nasıl yapılır?
- Pancar çiçeklerini ayıklayın ve küçük küçük doğrayın.
- Kaynar suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
- Soğuduğunda hafifçe suyunu sıkın.
- Soğanları ince ince doğrayın.
- Orta boy bir tavada tereyağını eritin.
- Üzerine sıvı yağı ilave edin.
- Doğradığınız soğanları yağa atıp, pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ardından soğanların üzerine pancar çiçeğini ilave edin.
- Biraz kavurduktan sonra tuzu ve biberi ilave edin.
- Yanında mısır ekmeği ile servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Leave a Reply