Pandispanya’nın Eşit Şekilde Kabarmasını Nasıl Sağlarız

Yumuşacık Sünger Pandispanya tarifini Videolu olarak burdan izleyebilirsiniz

pasta kekinin ortası neden kabarıyor

  • Kekleri ve pandispanyayı pişirirken ortası  neden çok kabarıyor  diye soran bir çok üyem var  her defasında ayrı cevap vermek yerine küçük bir yazı yazmak istedim bu bilgileri bilmeden önce  benim yaptığım pandispanlarında ortası hep fazla şişerdi biraz araştırıp sorumun cevabını  büyük pasta şeflerinden öğrendim ve sizlerlede paylaşmak istedim inşallah bu az ve öz bilgilerden memnun kalırsınız İşin püf noktasını veriyim kekin tam düz olması için kek kalıbının sadece altını yağlayıp unlayın veya fırın kağıdı serin  kalıbın kenarlarını asla yağlamayın  çünkü kenarları yağlanan kalıptaki kek  ortaya doğru büzüşür

 

  • Fırının bir köşesine ısıya dayanıklı su dolu bir kase koyun bu işlem  kekin daha yumuşak ve daha güzel gelmesini sağlar çünkü  su kasesi fırındaki ne dengesini sağlar 
  • kek harcını tepsiye veya kalıba boşaltırken ortadan değil kenarlardan boşaltın bir kaç defa tezgaha hafif hafif vurun kenardaki hamur ortada birleşir ve ortası çok dolu olmayan kek eşit oranda dağılır ve mutlaka önceden ısıtılmış 170 veya 180 derecede piştiğinde ortası kabarmaz kendim bizzat şahidim 🙂 ve önemli olan  başka bir konuda  kek pişene kadar fırının kapağını sakın açmayın normal ölçüde bir pandispanyanın pişme süresi 35 ile 45  dakika arası değişir
  • sorularınızı  bilgi ve görüşlerinizi yorum kısmından yazabilirsiniz
  • Sünger gibi yumuşacık  bir pasta keki arıyorsanız  resimlerin  üzerine veya buraya tıklayın 🙂

Hayalimdeki Yemekler 233