Papaz yahni tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram sarpa balığı
  • 20 adet koruk (olgunlaşmamış üzüm)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 su bardağı su 

Papaz yahni tarifi Nasıl yapılır?

Bir tavanın içine yağ ekleyin ve doğradığınız soğanları içine atıp pembeleşinceye kadar pişirin.

Salçayı ekleyerek 2 dakika daha kavurmaya devam edin.

Doğranmış sivri biberleri de içine atıp 1 dakika daha pişirdikten sonra doğranmış domatesi de ekleyerek 5 dakika daha pişirmeyi sürdürün.

Sürenin bitiminde 1 su bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakın.

Bu arada sarpaların içlerini temizleyerek, başları da dahil olmak üzere tencereye koyun.

5 dakika da bu halde pişirdiğiniz malzemelere 1 su bardağı ılık su ekleyin.

30 dakika pişirin.

Pişmeye devam ederken yahniye üzüm korukları ve tuz da ekleyin.

Piştikten sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun.