Yapımı çok basit Evde Adana kebabı yaptım,hatta Adana kebabını beyti kebabına da çevirdim ister Adana ister beyti olarak servis yapın muhteşem oluyor 😍
Özellikle benden yemek tarifleri hatta ana yemek tarifi isteyenler için güzel ve lezzetli Adana kebabı tarifini hazırladım inşallah sizlerde çok beğenirsiniz.
Araştırdığıma göre orjinal Adana kebabı kuzu eti ile yapılırmış, hiç malzemesi olarak çok çeşit baharat galete unu veya farklı şeyler kullanılmaz zaten hiçbir kebapta galete unu kullanılmaz 😅
Özelliği içinde biber ve pul biber olması tabi kıymanın yağlı olması da çok önemli ☺️
Kebabları ister ızgarada ister az yağlı kızgın tavada pişirebilirsiniz,
Türkiye dekiler daha şanslı benim tek tek elde yaptığım işlemleri kasabınızdan yaptırtabilirsiniz ☺️👍
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
Kebab için
1 adet büyük kırmızı biber
1 kg dana kıyma
200 gr kuyruk yağı veya iç yağı
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
ve tuz
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg













Вы умничка, супер
Bircok tarif denedim hem anlatim hem insanligin samimiyetin beni daha fazla cekti cok tsk ederim
Elernize saliq
Tost makinede pişirsem olurmu acaba
❤️
Buradan kaç kişilik çıkıyor veya kaç şiş çıkıyor bu şişler normale göre daha küçük sanırım
Doğradığınız o beyaz şey neydi pişirilmiş tavuk mu anlamadım
Tavayi nerden aldiniz
Safiye hanim fırinda kızartsam olurmu
Elektrikli mangalda yapılır mi
❤️
Ayni tarifi kuzu etiyle yapin muhtesem oluyor ve mumkunse evde satirla kendiniz yapin kiymayi hafif iri kaliyor super oluyor
❤️
Tesekkurler
Salcali tereyagini kebaplarin degil de israrla yogurdun uzerine dokmenizin ozel bir sebebi var mi acaba?
❤️❤️❤️
Sırf adana kebap için internetten zırh bıçak aldım kasaba gittim kuzu döş aldım ve sinirlerini bi güzel ayıkladım kapya biberini zırhladım ve suyunu iyice sıktım zırhlamış olduğum ete kapya biberini pul biberini ve tuzunu ekleyip 5 dakika yoğurdum 24 saat dolapta dinlendirdim şişlere geçirirken elim sürekli ıslaktı fırında yaptım fırın tepsisine su koydum fırın ızgarasınıda kuyruk yağıyla yağladım şişlerimi koydum 180 derecede 25 ila 35 dk arası pişiyor fıtına göre farklılık gösteriyor
Sonuç: dışardakiyle birebir aynısı oldu
Tepsiye yağ dökmemen lazım