Pastane Açması Tarifim

Kabardıkça Kabaran Pastane Açması Tarifi

Malzemeler :

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yaş maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatli kaşığı tuz
  • 1 kilo un

Üzerine sürmek için

  • yumurta sarısı

Yapılışı :

Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabımıza alıp karıştıralım.Sonra  unu ilave edip yumuşacık bir hamur yoğuralım. Hamuru iyice yoğurup  mayalanmaya bırakıyoruz.Mayalanmış hamurumuzu bezelere ayırıp resimdeki gibi açıp şekillendirip tepsilere dizelim.Tepside yarım saat mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 250 dereceli fırında pişirelim.

Afiyet Olsun

Pastane Açması Tarifi RESİMLERİ

401001_353249251356132_185741274773598_1469509_1243579071_n

387346_353249068022817_185741274773598_1469507_2131799198_n

380926_353249684689422_185741274773598_1469514_1303509849_n

383755_353249574689433_185741274773598_1469513_453026755_n