Yapımı için malzemeler
- 500 gram kuru fasulye
- 100-150 gram pastırma
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 1 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Pul biber
Pastırmalı kuru fasulye tarifi Nasıl yapılır?
Fasulyeleri akşamdan ayıklayın ve ıslatın. Bir taşım kaynatın ve suyu değiştirmeden 1 gece bekletin.
Yemek yapılacağı zaman suyu süzün ve tekrar yıkayıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyerek ateşe koyun. Kaynadıktan sonra altını kısın, kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
Kuru soğanları küp küp doğrayıp ayrı bir tencereye alın. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince biber salçası, domates salçası, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek biraz daha kavurun ve yumuşamış olan fasulyeye ilave edin.
15-20 dakika daha fasulyeleri pişirdikten sonra pastırmalar ister dilimlenerek ister bütün olarak tereyağı ile birlikte fasulyeye katın. Üzerine dilimlenmiş biber ve domatesleri dizin. Kapağı kapalı olarak 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Leave a Reply