Yapımı için malzemeler
- 3 adet patates
- 1 su bardağı süt
- 50 gram tereyağı
- 100 gram pastırma
- 50 gram kaşar peyniri
- Tuz
Pastırmalı patates püresi tarifi Nasıl yapılır?
Patatesleri güzelce yıkayın. Derin bir tencerede kaynattığınız suya patatesleri atın. Yumuşayana kadar pişirdikten sonra patateslerin kabuklarını soyun. Ardından patatesleri ayrı bir kaba alın. Üzerine tuz, tereyağı ve sütü ekleyip, püre haline gelene kadar ezin. Pastırma ve kaşar peyniri küçük küpler halinde kesip püreye ekledikten sonra iyice karıştırın. Karışımı içini yağladığınız fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pastırmalı patates püresini sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Leave a Reply