Patates Halkası Tarifi
Şu sıralar hep Patatesli Tariflerden gidiyorum.Son bir tarifim daha var yapmam gereken.Oda çok tutulacağa benziyor.Bu tarifimizide youtubeye videolu yükledik ve 17 saatte 3.000 ne yakın kişi izlemiş.anlaşılan sizlerde çok beğendiniz.özaman sitemede yükleyeyimki iki yerdede tarifimiz sizler için ekli kalsın.Yalnız yağda kızartmanız şart değil.fırınada verebilirsiniz Arkadaşlar.Herkese şimdiden kolay gelsin.
Malzemeler :
- 5 tane büyük patates
- 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 tane yumurta
- 1.5 çay bardağı un
- 1.5 su bardağı galeta unu
- tuz
- karabiber
- sarımsak
- kırmızı pul biber
- kuru maydanoz
Yapılışı :
Kabukları soyulmuş patateslerimizi tencereye alıp haşlayalım.Haşlanan patateslerimizin suyunu süzdürüp patatesler henüz sıcak iken içine geri kalan tüm malzemeleri katip çırparak karıştıralım.Tavamıza bolca sıvıyağ koyup kızdıralım.Eğer evinizde krema sıkma aparatı yok ise yemek kasığını yağlayıp hamurdan bir kaşık alıp kızgın yağın içine akıtabilirsiniz.Ama eğer aparatınız varsa halka şekli vererek kızgın yağa hamurumuzdan halka şekilleri verip önlü arkalı kızartabilirsiniz.Kızaran patates halkaçıklarını yağlı kağıt serilmiş tabağımıza alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.Yanında ketçap mayonez çok güzel oluyor.
Afiyet Olsun
Patates Halkası Tarifi
Resimler
Kartoffelkringel
Zutaten:
- 5 große Kartoffeln
- 200gr geriebener Kaşar Käse
- 100gr Butter
- 100ml Milch
- 2 Eier
- 75gr Mehl
- 225gr Paniermehl
- Salz, Pfeffer, Knoblauch, Paprikaflocken, getrocknete Petersilie
Zubereitung:
- Kartoffeln schälen, vierteln und kochen bis sie gar sind.
- Geriebenen Käse, Milch und Butter zu den gekochten Kartoffeln geben und die Karoffeln stampfen.
- Das Mehl hinzufügen und weiter stampfen.
- Die Eier zu der Masse geben und gut durchrühren.
- Dann würzen und zum Schluss das Paniermehl dazu. Alles gut vermengen.
- Reichlich Öl in einer Pfanne heiß werden lassen.
- Die Kartoffelmasse in einen Spritzbeutel füllen.
- Mit dem Spritzbeutel Kringel in die Pfanne formen und von beiden Seiten ausbacken.
- Die Karoffelkringel nach dem frittieren auf Küchenpapier legen damit das überschüssige Fett abtropfen kann.
- Mit Ketchup und Mayo servieren.
Guten Appetit!
Leave a Reply