Yapımı için malzemeler
- 2 adet patates
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı et veya tavuk suyu
- Tuz
Patatesli çilav tarifi Nasıl yapılır?
Patatesleri ince ince yarım ay şeklinde doğrayın.
Yağı biraz kızdırdıktan sonra patatesleri tencereye alın.
3-4 dakika kadar kızarmaya bırakın.
Ardından yıkadığınız pirinçleri de ilave ederek iyice karıştırın, birkaç dakika kavurun.
Son olarak, suyunu ve tuzunu da koyun.
Et suyunu da içerisine ekleyin.
Kaynayınca kapağını kapatıp altını iyice kısın.
20 dakika sonra altını kapatıp 5 dakika kadar dinlenmesi için tencerede bırakın.
Afiyet olsun.


















Leave a Reply