Patatesli Pizza Poğça çok uzun zamandır yaptığım ve paylaşmayı unuttuğum bir tarifti görünüşü çok güzel yapımı çok kolay vede lezzetli bir tarif gelin bakalım sizde beğenecekmisiniz şimdi gelin nasıl yapmışım bir göz gezdirelim 🙂 ve lütfen yorum yapmayı ihmal etmeyin çünkü yorumlarınız benim için altın değerindedir.
Patatesli Pizza Poğçanın Hamuru için Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
- 1 paket küçük yaşmaya veya 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 veya 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Ve alabildiği kadar un
İÇ HARCI İÇİN
- 7 veya 8 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- biraz pulbiber
- ve tuz
Üzeri için
- kaşar peyniri
- ve yukarda yazılan yumurtanın sarısı
Pizza Poğça nasıl yapılır
- Hamur için süt,sıvıyağ,yumurtanın beyazı,toz şeker,tuz,yaş mayayı iyice karıştırın ununu azar azar ekleyin kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur yapın hamurunuzu tezgahın üzerinde 10 dakika kadar yoğurun ve yoğurma kabına alalım hamuru koyduğunuz kabın üzerine önce temiz bir poşetle sarın sonra sıcak tutacak kalın bir bez örtüp iyice kabarana kadar yaklaşık 1,5 veya 2 saate kadar dinlendirin
- iç harcı için patatesleri soyun yikayin rendeleyin,siviyagi tencereye alin uzerine kup kup dogranmis soganlari ilave edin sararana kadar kadar kavurun ustune rendelenmiş patatesleri ilave edip kızartın sonra salçayı tuzu ve pul biberi ekleyip bir kaç dakika kavurun ve ocaktan alıp soğumaya bırakın
- hamurunuz iyice kabarıp dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde bezeler alin bezeleri çay tabağından biraz daha büyük iç kısmını parmaklarınızla çukur olacak şekilde açın içine patatesli harçtan koyun üzerine kaşar peyniri dilimleri veya rendesi koyun yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin tepside 30- 40 dakika dinlendirin kenarlarına yumurtanın sarısını sürüp önceden ıstılmış 180 derece fırında pişirip servis yapabilirsiniz
- Afiyet olsun
Guzelmis
Ellerinize saglik tarifleriniz cok guzel
Ellerinize saglik cok guzel gorunuyo,suan bende hamurunu yogurdum bekliyorum.pistikten sonra yazarim sonucunu 🙂
Harikaaaa olduuuularrr mis misss yumusacik tesekkurler tekrardan tarif içinnn 🙂
Afiyet Bal şifa olsun 🙂
Mrb sürekli sizi takipdeyim ve yaptığınız tarifleri bi cogunu denedim çok güzel bi tarif ama bişey sormak istiyorum yumuşak mi oluyor yoksa soğudukca sertlesiyomu genelde bu tarz olsn poğaça tarzı olsn yaptığım tarifler sonradan sertlesiyo yumuşak kalmıyo
Merhaba bu tarifi yaptıktan poğaçası her zaman yumuşaktır ama kaşar ister istemez soğuduktan sonra birazcık sertleşebilir 🙂