Pazılı levrek sarma tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet levrek
  • 6 adet pazı yaprağı
  • 2 su bardağı kıyılmış mantar
  • 6 yemek kaşığı hazır çiğ krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pazılı levrek sarma tarifi Nasıl yapılır?

Levreklerin kafalarını kesip, kılçıklarını çıkarın.

Levreği 6 parçaya doğrayıp, yıkayın.

Karabiber ve tuzu levreğin her tarafına sürün.

Tavada mantarları suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Un, krema ve 1 bardak su ekleyip kaynatın.

Pazı yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın. Böylece yapraklar yumuşayacaktır.

Yaprakları, parlak kısımları tezgaha gelecek şekilde yayın.

İçine 1 parça levrek koyup yaprak sarar gibi dikdörtgen şeklinde kalınca sarın.

Diğer yapraklara da aynı işlemi uyguladıktan sonra hepsini fırın kabına dizip hazırladığınız sosu dökün.

175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.