Yapımı için malzemeler
- 18 adet peksimet
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı pekmez
Arası için:
- Dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 200 gram labne peyniri
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Peksimet tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Tatlının muhallebisi için süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırıp pişirmeye başlayın.
Koyulaşana kadar pişirdiğiniz muhallebiyi ocaktan alıp sürekli çırparak ılınmasını sağlayın.
Ilınan tatlıya labne peynirini ekleyip iyice homojenleşene kadar çırpmaya devam edin.
Diğer yanda sıcak su ve pekmezi derin bir kasede karıştırın.
Peksimetlerden 9 tanesini pekmezli suya batırıp fırın kabına dizin.
Üzerine birkaç kaşık daha pekmezli su gezdirin ve muhallebinin yarısını dökün.
Ardından üzerine dövülmüş cevizleri serpip yeniden pekmezli suya batırılmış peksimet dizin.
Kalan muhallebiyi de üzerine döküp tatlıyı önce oda sıcaklığında sonra fırında soğutun.
Servis etmeden önce üzerine kalan dövülmüş cevizin kalanını Hindistan cevizi serpip dilimleyin.
Afiyet olsun…
Leave a Reply