Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı yarma
- Yarım su bardağı mercimek
- 1 su bardağı peskütan
- 3-4 parça kemikli et (veya et suyu)
- 3 litre su
- Yeterince tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 adet kuru soğan
Peskütan çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Akşamdan ıslattığınız yarma ve mercimeği sabah pişirin.
İçine birkaç parça kemikli et koyun.
Peskütanı soğuk su ile karıştırıp ayran kıvamına getirin. (Peskütan, yoğurdun pişirilmesiyle hazırlanır.)
Ayran kıvamına getirdiğiniz peskütanı ilave edin,yeterince su ve tuz koyup pişirin.
Ayrı bir tavada tereyağını ısıtın.
1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun.
Soğanlar yumuşayınca kuru naneyi de ilave edin.
Çorbanızı bir yandan taşmaması için de sık sık karıştırarak naneli yağı ekleyin.
Çorba piştiğinde ocaktan alın ve servis tabağına koyun. Afiyet olsun…
Leave a Reply