Yapımı için malzemeler
- Çeyrek su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 paket köy eriştesi
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 100 gram diyet peynir ya da tulum peyniri
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Peynirli cevizli erişte tarifi Nasıl yapılır?
Tencerede suyu kaynatın erişteleri atmadan önce zeytinyağını ve tuzunu ekleyin.
Erişteleri kaynar suya atın ve 8-10 dakika kaynatın.
Suyunu çekmesine yakın kuru üzümü ekleyin.
Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın, peyniri küçük parçalara bölün, ceviz ve sarımsağı havanda dövün.
Tüm malzemeleri erişteye ekleyerek karıştırın.
2-3 dakika daha pişirin ve sıcak sıcak servis yapın.
Leave a Reply