Portakal Suyu Tarifi – Selbstgemachter Orangensaft

Portakal Suyu Tarifi

Merhaba Arkadaşlar

Daha Mevsimi bitmeden bence Portakallarınızı Yaz için şimdiden Derin Dondurucunuzda stoklayın derim ben :)) Yaz geldiğinde bol bol Portakal Suyu yapar tüketirsiniz 🙂 Lezzetine doyum olmayan harika bir içecek oldu 🙂

Malzemeler :

  • 1 su bardağı Şeker
  • 3 tane Buzlu Portakal
  • 2 litre Su

Yapılışı :

  • Derin dondurucuda donmuş Portakalları çıkarıp ortadan dörde keselim.
  • Portakalların acımsı bir tad bırakmaması için mutlaka donmuş olması lazım Arkadaşlar.
  • Sonrasında kesilmiş Portakallarımızı rondomuza dolduralım ve üzerine şeker ilave edip püre  haline getirelim.
  • Püre haline gelen Portakalların üzerine 1.5 su bardağı su ilave edip rondomuzu tekrardan çalıştıralım.
  • İyice püreleşmiş Portakalları genişçe bir kabin içine boşaltalım ve üzerine 2 litre su ilave edip karıştıralım.
  • Daha sonra sürahimize süzerek aktaralım ve buzdolabına kaldırıp canımız istediğinde bardak bardak tüketelim :))

Afiyet Olsun

 

 

 

Selbstgemachter Orangensaft

Zutaten:

  • 200 gr Zucker
  • 3 gefrorene Orangen
  • 2 Liter Wasser

Zubereitung:

  • Die gefrorenen Orangen vierteln und zusammen mit dem Zucker im Mixer zerkleinern.
  • 300 ml Wasser zugießen und nochmals durchpürieren. Das Orangenpüree in eine Schüssel geben und mit 2 Liter Wasser auffüllen.
  • Gut umrühren und anschließend durch ein Sieb streichen. Fertig ist der Orangensaft.

Guten Appetit!