Portakallı Pırasa

Bugün sizlere çok değişik bir tarifimiz var. Portakallı Pırasa. Evet yanlış duymadınız portakallı pırasa 🙂 Portakal inanın bu tarz yemeklere çok yakışıyor. Hiç çekinmeden deneyin, pişman olmayacaksınız.

Malzemeler

  • 1 bağ pırasa
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuc
  • 3 adet domates veya 1 kase domates püresi
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 tane kabuğu soyulmuş küçük dilimlenmiç portakal
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Pulbiber

Yapım Aşamaları

1Soğanı yağda kavurun ve doğradığınız havuçları, domatesleri, pırasaları ekleyinve biraz pişirin.

2Baharatları ilave edip malzemelerin üzerine 1 çay bardağı portakal suyu, 2 çay bardağı su ve pirinci ekleyip pişmeye bırakın.

3Pirinçlerin pişmesine yakın küçük küçük doğradığınız portakalları ekleyin. Bir yemek kaşığı şekeri ilave edin.

Püf Noktası: Portakalları çok öldürmeyin. Suyunu bırakması yeterli. Portakalınız çok tatlıysa şekere gerek yok tadına bakarak ekleyin.

4Pişince üzerine biraz limon sıkın ve öyle servis edin.

Afiyet olsun.

En Sağlıklı Salata Tarifleri

  • Brüksel Lahanalı Salata
  • Tavuklu Dereotlu Makarna Salatası
  • Arpa Şehriyeli Brokoli Salatası
Reklam