Puf Puf Açma
@suheyla_mutfakta
Malzemeler
2 su bardagı ılık süt
1 yemek kaşığı kurumaya veya 1 adet 42 gr. yaş maya
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağı
6 su bardağı un siz dikkatli koyun unun dokusuna göre değişir ölçü kulak memesi kıvaminda bir hamur olmalı. ….
Üzerine 2 yumurta sarisi 1 tatlı kaşığı sıvıyağ karışımı ….
Hazırlanışı ;
Hamur yoğurma kabina ılık süt, maya, şeker alının karıştırin. Sonra sıvıyağ, tuz, unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamuru mayalandiktan sonra limona yakın parcalar kopartin elinizle veya merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde uzun açın ister sade ister iç malzeme koyup rulo yapın ve hafif burgular yapın
iki ucu birleştirin. Tüm hamuru aynı şekilde yapın ve üzerini kaplayin 15 dakika tepside mayanmasini sağlayın. Mayalanma süresi bittiğinde üzerine yumurta sarisi sürün önceden ısıtılmış 190 derecelikfırında 30 dakika kontrollü pişirin üzeri kizarinca pişmiş demektir.Afiyet olsun ?
Leave a Reply