Puf Tatlısı Tarifi – Eti Puf Pastası Tarifi

Puf Tatlısı Tarifi – Eti Puf Pastası Tarifi

Merhaba Arkadaşlar

Bugün Çocukları mutlu edecek harika bir Pasta yaptım sizlere 🙂 Çocuklarınızın doğum günlerinde dahi rahatlıkla yapabilceğiniz muhteşem bir Lezzet duruyor karşınızda 🙂 İnanın yaptıktan sonra bir daha vazgeçemeyeceksiniz okadar garanti veriyorum Lezzetine 🙂

Kek için Malzemeler :

  • 4 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı Kakao
  • 1 çay bardağı Süt
  • 1 çay bardağı Sıvıyağ
  • 1 su bardağı Toz şeker
  • 1 su bardağı Un
  • 2 paket Vanilya
  • 1 paket Kabartma tozu

Sonrasında Kekin üzerine dökmek için :

  • 1 su bardağı Süt

Santisi için gerekenler :

  • 200 ml Süt
  • 1 paket Kakaolu Kremsanti

Üzeri için :

  • 24 tane Eti Puf

Ganaj için gerekenler :

  • 200 ml Krema
  • 100 gr Bitter çikolata

Yapılışı :

  • Çırpma kabimizin içine Yumurtalar ile Şekeri alıp köpürene kadar çırpalım.
  • Sonra sırası ile diğer malzemeleri katip çırpma işlemine devam edelim.
  • Kek hamurumuzu yağlanmış borcama döküp düzleyelim ve 200 dereceli fırında 20 dakika kontrol ederek pişirelim.
  • Pişen sıcak kekin üzerine Soğuk süt dökelim ve soğumaya bırakalım.
  • Santisi için çırpma kabimizin içine süt ve kakaolu şantiyi döküp sertlesene kadar çırpalım.
  • Santimizi soğumus kekimizin üzerine döküp her tarafına güzelce spatula yardımı ile sürüp düzleyelim.
  • Üzerine eti pufları sırası ile düz bir şekilde dizelim.
  • Ganaj için tencereye kremayı alıp ısıtalım.
  • Isınan kremanın içine bitter çikolatayı katip eriyene kadar karıştıralım.
  • Ganajımızı eti pufların üzerine gelmeyecek şekilde aralarına dikkatlice dökelim ve borcami dikkatlice sallayalım çikolatası düzgün yayılsın diye.
  • Pastamızı 3 saat buzdolabında dinlendirip daha sonra dilimleyip Afiyetle tüketelim.

Afiyet Olsun