Pumpum çorbası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı mısır unu
  • 5 su bardağı su veya et suyu
  • 2 dilim kavurma
  • Tuz

Üzeri için:

  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Pumpum çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tencereye suyu ya da et suyunu koyun. İçine mısır ununu ekleyip karıştırın. Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.

Kavurmayı tavada 2-3 dakika çevirin. Koyulaşan çorbanın üzerine ekleyip karıştırın. Tuzunu da ilave ederek 5 dakika kadar pişirin.

Tereyağını tavada kızdırıp içine pul biberi ekleyin. Ardından biberli yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.