Yapımı için malzemeler
- 4-5 yaprak göbek marul
- 3-4 yaprak kıvırcık marul
- 3-4 dal fesleğen
- 3-4 dal taze soğan
- 3-4 dal nane
- 3-4 dal dereotu
- 6-7 yaprak kırmızı lahana
- 1 havuç
- 1 dolmalık kırmızı biber
- 1 dolmalık sarı biber
- 5-6 parça kuru domates
- 7-8 çeri domates
Sosu için:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Sumak
- Nane
- Kekik
Üzeri için:
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Yarım su bardağı tulum peyniri
Renkli yılbaşı salatası tarifi Nasıl yapılır?
Yeşillikleri ve kırmızı lahanayı ince doğrayın. Havucu rendeleyin. Biberleri ve kuru domatesleri küp doğrayın. Çeri domatesleri ortadan iki kesin. Bütün malzemeyi geniş bir salata kasesinde karıştırın.
Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Tulum peyniri ve cevizi ilave edin. Sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Leave a Reply