Yapımı için malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebisi için:
- 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 poşet toz krem şanti
Rum tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Şerbet için şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın.
Kısık ateşte birkaç dakika daha kaynattığınız şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kek için yumurtaları ve şekeri derin bir kasede 5 dakika kadar çırpın.
Ardından sıvı yağı ve diğer malzemeleri de ekleyip homojenleşene kadar güzelce karıştırın.
Fırın kabını yağlayıp unladıktan sonra kek hamurunu dökün.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra keki fırına verin.
25-30 dakika kadar pişirdiğiniz keki fırından alıp biraz ılınmasını bekleyin.
Ardından üzerine soğumuş olan şerbeti çekip güzelce çekmesini bekleyin.
O esnada krem şanti hariç muhallebi malzemelerini bir sos tenceresinde karıştıra karıştıra pişirin.
Kıvamı koyulaşınca krem şantiyi de ekleyip mikserle iyice çırpın.
Şerbetli kekin üzerine muhallebiyi döküp dengeli bir biçimde yayın.
Hindistan cevizini de serpip tatlıyı buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
Ardından dilimleyip servis edin. Afiyet olsun…
Leave a Reply