Saç Kavurma Tarifi – Fleischpfanne

Saç Kavurma Tarifi – Fleischpfanne

Hayırlı Günler Arkadaşlar

Bugün sizlere çok lezzetli bir Ana Yemek Tarifim var 🙂 Akşam ne pişiricem derdi bugün bu Tarifle ortadan kalkıcak gibime geliyor :)) Saç kavurmamızın yanına bir pirinç pilavı yapmanız yeterlidir.Şimdiden yapan herkese Afiyet Olsun.

Malzemeler :

  • 500 gr Kuşbaşı doğranmış Dana Eti
  • 2 tane inci kıyılmış Kurusoğan
  • 3 tane küp küp doğranmış Domates
  • 6 tane ince doğranmış yeşil Sivri Biber
  • yarım çay bardağı Sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı Tereyağı
  • yarım çay kaşığı Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı Kırmızı Pülbiber
  • 2 diş rendelenmiş Sarımsak

Yapılışı :

  • Tavamıza sıvıyağ dökelim ve üzerinede etlerimizi döküp güzelce kavuralım.
  • Etlerin daha lokum gibi olması için Etlerin ağzı kapalı 30 dakika ile 45 dakika arası kısık ayarda suyunu iyice salana kadar pişmesi lazım.
  • 45 dakikadan sonra ocağına yarını en son ayara alıp bu seferde etler saldığı suyu tekrar çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Etler güzelce pistikten sonra üzerine tereyağı ve ince kıyılmış soğanları ekleyip kavuralım.
  • Son olarakda geri kalan malzemeleri tek tek ekleyelim ve karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Yemeğimizin içine tüm malzemeleri koyup karıştırdıkdan sonra orta ayarda yine 10-15 dakika yemeğimi demlenmeye bırakalım
  • .Güzelce pişen Saç kavurmamız yenmeye hazırdır Dostlar.
  • Pirinç Pilavının yanında afiyetle tüketebilirsiniz

Afiyet Olsun

Saç Kavurma Tarifi – Fleischpfanne

 

Tarifin Resimleri icin

leylaileyemeksaatisac-kavurma-tarifi-00110

leylaileyemeksaatisac-kavurma-tarifi9-00810

leylaileyemeksaatisac-kavurma-tarifi3-00410

leylaileyemeksaatisac-kavurma-tarifi8-00710

leylaileyemeksaatisac-kavurma-tarifi5-00510

leylaileyemeksaatisac-kavurma-tarifi2-00310

leylaileyemeksaatisac-kavurma-tarifi7-00610

leylaileyemeksaatisac-kavurma-tarifi1-00210

 

Fleischpfanne

 

Zutaten:

  • 500gr in kleine Würfel geschnittenes Rindfleisch
  • 2 fein geschnittene Zwiebeln
  • 3 gewürfelte Tomaten
  • 6 in feine Ringe geschnittene grüne Spitzpaprika
  • 40ml Öl
  • 3 EL Butter
  • 1/2 TL Pfeffer
  • 1 TL Salz
  • 1/2 TL Paprikaflocken
  • 2 geriebene Knoblauchzehen

Zubereitung:

  • Öl in die Pfanne geben und das Fleisch unter Rühren anrösten.
  • Je kleiner das Fleisch geschnitten ist, desto zarter wird es.
  • Den Deckel schließen und das Fleisch bei niedrieger Hitze 30-45 Minuten garen, bis der Fleischsaft austritt.
  • Dann die Hitze wieder hochstellen und weiter garen bis der Fleischsaft komplett verkocht ist.
  • Anschließend Butter und Zwiebeln zum Fleisch geben und mit anrösten.
  • Dann die Paprika, Tomaten und den Knoblauch dazugeben, umrühren und die Gewürze beifügen.
  • Zugedeckt nochmals 10-15 Minuten bei mittlerer Hitze köcheln lassen.
  • Mit Reis servieren.

Guten Appetit!