Sade Pirinç Pilavı Tarifi
Malzemeler :
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2.5 su bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tereyağ
- Tuz
Yapılışı :
Pirincimizi güzelce yıkayıp ince tel süzgüyle süzdürüyoruz.
Pilav tenceremizi ısıtıp sıvı yağı koyuyoruz ve hemen akabinde suyunu süzdüğümüz pirinci ekliyoruz. (Tencere ısındıysa sıvı yağ yayılmaya başlar)
Tahta kaşık yardımıyla ocağın altını çok açmadan pirinçleri kavuruyoruz.
Pirinçleri kavururken tuz atmıyoruz ki kırılmasınlar.
Bir kaç dakika sonra tereyağımızı da ilave edelim.
Sıcak suyumuzu da hazırlamayı unutmayalım.
Pirinçlerin iki ucu saydamlaşınca kavurma işlemimiz tamam demektir.
Suyumuzu pirinçlerin üzerine dökebiliriz.
Tuzunu da koyalım.
Önce 1-2 dakika harlı sonra kısık ateşte pirinçlerin suyu çekmesini sağlıyoruz.
Pilav göz göz olduktan bir kaç dakika sonra kapağın altına kağıt havlu ya da mutfak bezi koyarak ocağın altını kapatıyoruz ve pilavımızı 15 dakika demlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet Olsun
Leave a Reply