Ispanakla yapılan kekleri çok seviyorum Sadrazam lokumu genelde sade kekten yapılır ama ben böyle daha şık olabileceğini düşündüm vede öyle oldu çünkü kermese götürdüğümde gören herkes tarafından çok ilgi gördü normalde isteyen kremşanti yerine evde yaptığı muhallebili kremada kullanılabilir ama ben daha kolay vede hafif olsun diye krem şanti kullandım bakalım sizde beğenecekmisiniz ve lütfen sayfamda yorumlarınızı eksik etmeyin 🙂 şimdi gelin Sadrazam lokumunu nasıl yapmışım bir göz gezdirelim.
Ispanaklı Sadrazam Lokumunun keki için Malzemeler
- 4 adet yumurta ( sarısı ve beyazı ayrı ayrı kullanılacak )
- 1 su bardağı toz şeker
- yarım çay bardağı taze ıspanak püresi ( ıspanakların sadece yapraklarını robottan çekip püre haline getirin)
- yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı tepeleme + 1 çorba kaşığı tepeleme un
- ve bir fiske tuz ( yumutanın beyazını köpürtmek için kullanılacak )
Sadrazam lokumu Kreması için
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
ve kenarlarına bulamak için
- hindistamn cevizi
süslemek için
- isteğe göre damla çikolata
Ispanaklı Sadrazam Lokumu Nasıl yapılır
- Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın ıspanak püresini ve ılık suyu karıştırıp çırptığınız şekerli yumurtaya ilave edin iyice çırpmaya devam edin kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edin karıştırın unu havadan eleyerek ilave edin çırpın ve yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar çırpın ve ıspanaklı kek harcına ilave edip tahta kaşıkla karıştırın yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine koyup 180 derece fırında pişirin pişen kekinizi soğumaya bırakın,
- krem şantiyi sütle katılaşana kadar çırpın buzdolabında en az 15 dakika dinlendirin
- soğuyan kekinizi uzunlamasına 4 santimlik şeritlere kesin kestiğiniz kek şeritlerini yandan tam ortalayarak kesin kestiğiniz kekin dilimlerini yine tek tek ortadan ikiye kesin içine kremşanti sürüp rulo yapın veya kestiğiniz parçaları yan yana dizin üstüne krem şanti sürüp rulo yapın
- Rulo yaptığınız ıspanaklı sadrazam lokumların iki kenarını hindistan cevizine bulayın isteğe görede hindistan ceviz i olan kısma damla çikolata batırın buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın
- Afiyet Olsun
Not: Fotoğraflara bakarken neden un ve kabartma tozu gözükmüyor diyecekler ben bu tarifi yaparken aceleden un ve kabartma tozunu çekmeyi unuttum 🙂
harika bunlar :)çok güzel olmuş elinize sağlık.ıspanagi nasıl yapıyorsunuz açıklarmisiniz
bayılıyorum sizin tariflernize
elleriniz dert görmesin
Ceylan’cım Çok teşekkür ederim.
Bende sizin yorumlarınıza bayılıyorum çünkü yorumlarınızı görünce yorgunluğumu unutuyorum ve gerçekten bu güzel yorumlar sayesinde emeğimin karşılığını alıyorum 🙂
Cok guzel anlatiyosunuz tarifleri hhep takip ediyorum burda kalibin olculerini ogrenebilirmiyim, bide ben ispanagi bir turlu puree haline gelmio corba calacagiyla mi yapiyosunuz acaba neyle ? Simdiden cok tesekurler
Merhaba öncelikle teşekkür ederim canım Benim kullandığım kalıp büyük açılan pasta çemberlerinden kekin kenarlarının daha düzgün olması için kullandım ölçü olarak büyük boy fırın tepsisidir 🙂 ıspanağı püre yapmak için benim küçük bir mutfak robotum var onunla yapıyorum siz isterseniz robottan çektikten sonra el blendırı ( çorba çalacağı) ile püre yapabilirsiniz.sevgiler
benim yorumum gelmedimi cevap yazmadınız:(
Canım kusura bakma yoğunluktan görememişim ikinci yorumunu görünce fark ettim ıspanakları çiğ olarak sadece yapraklarını yani saplarından ayırıp yaprakları mutfak robotundan çekip püre haline getirip kullanıyoruz püre yaparken çok az su ilave edersen daha rahat püre olur istersen tarifteki yarım çay bardağı suyu püre yaparken ıspanağın üzerine ilave edebilirsin.
Merabalar iyi günler … Tarif sahane görünüyorrr denicemm hemen 🙂 amaa anlamadigimm kek firindan cikinca üzeri kizarmis oluyo , o keki ters mi cevirmemiz gerekli ??? Yada en üstdeki kizaran yeri ince olarak kekten ayirmalimiyizz anlamaidmmm daaa … Yesil görünmesi icin ?? Tesekküröerr
Merhaba canım kek fırından çıkarınca üstü kızarıyor tabiki 9. resimdeki gibi ama keki ortadan ikiye kestikten sonra kızaran tarafına kremayı sürüp rulo yapıyoruz kızaran kısım içeri girmiş oluyor tarifin ortasındaki gümüş renkli ve beyaz tabakta duranlar kekin kızarmış üst kısmına ait resimdir iç kısmı kızarmış olanların görüntüsü daha farklı diye rulo yaptıktan sonra ikiye kestim 🙂 tek tadımlık
41 kere maşallah süpersin yine beni hayran bırakacak bir tarif paylaştın ellerine sağlık süpersin süperrr
Allah razı olsun canım 🙂
merhabalar ıspanağı püre yapıp dondurucuya atabilimiyiz
evet yapabiliriz canım ben bazen öyle yapıyorum baya kullanışlı oluyor
Ellerine sağlik
çok teşekkürler canım
merhaba tarifleriniz harika çok güzel oluyor … birşey rica edecem birda ıspanaklı kurabiye tarifi verirseniz onuda yaparım :))) hep kek hep kek arkadaşlar bıktı 🙂 …
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar. Benim de yemek blogum var. Ziyaret ederseniz sevinirim. Ayrıca aynı isimle bir de facebook sayfam var. tarifinizi blogumda izninizle kullanmak isterim??
Teşekkürler canım sayfanıda ziyaret ettim seninde sayfanda güzel tariflerin var tabiki istediğin tarifi sen yaptıktan sonra sayfanda rahatlıkla paylaşabilirsin ve Rabbim yolunu açık etsin.
ıspanak haslanıyormu…
Hayır başlanmıyor
Goruntu olarak tarifiniz cok hosuma giti ve denedim.ama sonuc olaraf biraz kuru buldum ve ikiye kesmeme ragmen sizinkinden kalin oldu bu yuzden fazla crema koyamadim. Ve kekim biraz elle yapisiyordu neden aceba?? Firinda biraz dahami tutmaliydim?? Anlayamadim!! Ama ici iyi pismisti ve aralarini kolaylikla kese bildim… tesekurler tarif icin…
öncelikle kekinizin kalın olmasının sebebi fırın tepsinizden kaynaklanıyor sanırım benim tepsimden biraz daha küçük olduğu için daha kalın olmuştur kurulukta kalın olduğu için size öyle gelmiş olabilir ve ele yapışma kısmı eğer sizi rahatsız etmeyecek derecedeyse sorun olmaz ama belki biraz daha pişseydi elinize yapışmayacaktı bende yorumunuz için teşekkür ederim.
merhabalar tarifleriniz cok guzel bu tarifinizede bayildim ilk firsatta denicem.yalniz bisey sorucam sayfadaki ilk resimlerde kremsantinin altinda cikolata sosumu var acaba onlarin goruntuleri farkli ve daha guzel duruyor.
merhaba ellerinize sağlık ben sadrazam lokumu yaparken keke kremayı sürdükten sonra rulo yapıp süte bandırıyordum bunu da öyle yapsam nasıl olur acaba?
Merhaba Pervin’cim sade keklerde dediğin gibi yapmak iyi olur ama bu kek ıspanaklı olduğu için rengi bu şekilde daha iyi olur ıslatıp hindistan cevizine bulamaya gerek yok 🙂
Tşk.ler. Anlatımınız çok açıklayıcı ve güzel. (Tarifler zaten harika) Ama gerek resimli gerek sözlü anlatımınızdan dolayı ayrıca kutluyorum sizi. 🙂
Cok gü
Merhaba aceba ıspanak yerine gıda boyası koysak nasıl olur ? Mesela pembe, yeşil gibi …
Merhaba evet gıda boyasıda olur istediğiniz rengi kullanabilirsiniz
tarifiniz çok güzel elinize sağlık yalnız bi sorom olcak kek kuru kalmıyormu biraz keki ıslatmak gerekirmi diğer lokumlarda bildim kadarı ile süte batırılıyor .bunu da öyle yepe bilirmiyiz teşekkürler…..
Merhaba elinize saglik ben yumurtanin beyazini nekadar cirpsamda boyle beyaz olmuyor sebebi ne olabilir acaba
merhaba tarıfınız ıcın teşekkurler bende dün aksam denedım .. ama bıraz kuru oldu. ıcıne krem santıyı koysamda kurulugunu almadı acaba bıraz sütle ıslasammı dıye dusundum.. bırde sızın ölçülewrinizde yaptım borcamda ama kesınce rulom cok kalın durdu neden acaba..
Maxsimum tahmini kaç kişilikdir sizce bu tarif ?
ortalama 12 veya 14 kişilik 🙂
ellerinize saglik cok guzel Gorunuyor deniyecem ama bisey farkettim icine yag koymuyormusunuz ?
Çok sağolun ve içine yağ konulmuyor 🙂
Bayildimm okadar guzel gozukuyoki hemen denemek istiyorum ellerinize saglik tariflerinizi cok begeniyorum ve cok guzel anlatiyosunuz tesekkur ederim.
Sitede biraz gezinip gördüm ki bütün tarifleri anlaşılır ve akıcı bir dille anlatıyorsunuz, bu açıdan tebrik ve teşekkür ederim. Sevgiler:)
Bu güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim 🙂
harika görünüyor arasına muzda çok yakışır emeğinize sağlık