Ispanaklı Sadrazam Lokumu

IMG_4862

Ispanakla yapılan kekleri çok seviyorum Sadrazam lokumu genelde sade kekten yapılır ama ben böyle daha şık olabileceğini düşündüm vede öyle oldu çünkü kermese götürdüğümde gören herkes tarafından çok ilgi gördü normalde isteyen kremşanti yerine evde yaptığı muhallebili kremada kullanılabilir ama ben daha kolay vede hafif olsun diye krem şanti kullandım bakalım sizde beğenecekmisiniz ve lütfen sayfamda yorumlarınızı eksik etmeyin  🙂 şimdi gelin Sadrazam lokumunu nasıl yapmışım bir göz gezdirelim.

Ispanaklı Sadrazam Lokumunun keki  için Malzemeler

  • 4 adet yumurta  ( sarısı ve beyazı ayrı ayrı kullanılacak )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı taze ıspanak püresi ( ıspanakların sadece yapraklarını  robottan çekip püre haline getirin)
  •  yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 su bardağı tepeleme  + 1 çorba kaşığı tepeleme un
  • ve bir fiske tuz ( yumutanın beyazını köpürtmek için kullanılacak )

Sadrazam lokumu Kreması için 

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

ve kenarlarına bulamak için

  • hindistamn cevizi

süslemek için

  • isteğe göre damla çikolata

ıspanaklı lokum

 

Ispanaklı Sadrazam Lokumu Nasıl yapılır 

  • Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın ıspanak püresini ve ılık suyu karıştırıp çırptığınız şekerli  yumurtaya ilave edin iyice çırpmaya devam edin  kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edin karıştırın unu havadan eleyerek ilave edin  çırpın ve yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar   beyazı olana kadar çırpın ve ıspanaklı kek harcına ilave edip tahta kaşıkla karıştırın yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine koyup 180 derece fırında pişirin pişen kekinizi ıspanaklı kek tarifisoğumaya bırakın,
  • krem şantiyi sütle katılaşana kadar çırpın buzdolabında en az 15 dakika dinlendirin
  • soğuyan kekinizi  uzunlamasına  4  santimlik  şeritlere kesin kestiğiniz kek şeritlerini  yandan tam ortalayarak kesin kestiğiniz kekin dilimlerini yine tek tek ortadan ikiye kesin içine kremşanti sürüp rulo yapın  veya kestiğiniz parçaları yan yana  dizin üstüne krem şanti sürüp rulo  yapın

padişah lokumu

  • Rulo yaptığınız ıspanaklı sadrazam  lokumların iki kenarını  hindistan cevizine bulayın isteğe görede hindistan ceviz   i olan kısma damla çikolata batırın  buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın
  • Afiyet Olsun

sadrazam lokumu

Not: Fotoğraflara bakarken neden un  ve kabartma tozu gözükmüyor diyecekler ben bu  tarifi yaparken aceleden  un ve kabartma tozunu çekmeyi unuttum 🙂