Safranlı makarna tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet tavuk göğüs eti
  • 1 paket makarna
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Safranlı makarna tarifi Nasıl yapılır?

Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.

Tavuk göğüs etini yassılaştırarak uzunlamasına kesin. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun, tavuğu iki taraflı kızartıp kenara alın.

Kalan yağa 4 diş dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, safran, karabiber, tuz ve 1 bardak su koyun. Hazırladığınız sos kaynamaya başladığı zaman tavuk parçalarını koyup kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Makarnayla birlikte servis yapın.