Salçalı Makarna aslında herkesin yaptığı cok kolay bir tarif ama hazir yapmışken onuda sizinle paylaşmak istedim normalde makarna once haşlanır sonra istenilen sosla harmanlanir ama bu tarifte öyle degil makarnayı ayni pilav yapar gibi once salcayla kavurup sonra suyunu ilave ediyoruz,bu yuzden daha lezzetli oluyor simdi gelin detaylı anlatıma bakalım
Salçalı makarna için Malzemeler
500 gr makarna
biraz sıvıyağ
1,5 çorba kaşığı domates salcası
7 su bardağı su
1 adet tavuk bulyon ( veya tavuk suyu varsa suyun yarısı kadar tavuk suyu kullanabilirsiniz)
karabiber
pul biber
ve tuz
Hazırlanışı
- makarna için once suyu kaynatin
- siviyagi tencereye alin salcayi ekleyin ve salcanizi bir iki dakika karistirarak soteleyin
- salçanızın üstüne
- makarnayı salçalı sosta güzelce kavurun, tuz ve baharatlarida ekleyip biraz karıştırın tavuk suyunu ve kaynamış olan suyu ekleyin ve kısık ateşte makarnanız suyunu cekene kadar pişirip
- Salçalı makarnanızı yoğurtla beraber servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun
slm canim nasilsin ben asli
bu aksam senin bu güzel makarnani denedim cok memnun kaldim
benim yaptigim tarifte cok güzel oluyor fakat önce yogun sos tereyagli ve domates salca ve biber salca su tavuk buyon.
pismemis makarnalar koyuluyor pisiriliyor cok güzel ve Cabuk oluyor ama sorum önceden yaptinmi
papara oluyor yani bekletmeye gelmiyor.her kez sofraya oturdumu yapiyorum
senin bu güzel tarifin cok isime geldi
Allah c.c. razi olsun
A.selam beğenmiş olmana çok sevindim bizim oralarda makarnayı asla önceden haşlayıp suyunu süzmezler salçasız bile hep bu şeklide yaparlar 🙂 ve bu güzel yorumun için teşekkürler
Rabbim cümlemizden razı olsun 🙂