Şalgam dolması tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet orta boy şalgam
  • 1 su bardağı orta yağlı kıyma 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet kuru soğan
  • 10 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • Su
  • Tuz 
  • Kırmızıbiber

Şalgam dolması tarifi Nasıl yapılır?

Pilavlık bulgur, doğranmış soğan, kırmızıbiber, kıyma, salça, tuz ve suyu bir kapta karıştırarak iç harcını hazırlayın.

Şalgamların kabuğunu soyduktan sonra içlerini oyun ve hazırladığınız harç ile doldurarak tencereye dizin.

Dizilen dolmaların üzerine tencerenin yarısına gelecek kadar salçalı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişirin.

Yemeğiniz piştiğinde ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…