Sandal sefası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet kabak
  • 350 gram kıyma
  • 1 büyük havuç
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 sivri biber
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Baharat
  • Tuz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Sandal sefası tarifi Nasıl yapılır?

İkiye böldüğünüz kabakların içini tatlı kaşığı ile biraz oyun.

Kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp tepsiye dizin.

Kıyma, soğan, havuç, biber, kabağın oyulan kısmı, domates, sarımsak ve baharatları bir araya getirerek hazırladığınız iç harcını kabakların içine doldurun.

Az sulandırılmış salça sosu üzerine gezdirip, rendelenmiş kaşar serpin.

Tepsiyi fırına verin. Kızarınca fırından alıp ılık servis edin.