Sap aşı tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram ıspanak sapı
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Sap aşı tarifi Nasıl yapılır?

Ispanakları temizleyip saplarının kalın kısmını ayırın ve  sapları yumuşayıncaya kadar suda haşlayın.

Haşlanan ıspanak saplarının suyunu süzün ve ince ince doğrayın.

Yayvan bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını eriterek içine kıyma ve soğan ilave edin.

Bir süre kavrulduktan sonra üzerine doğranmış ıspanak sapları ile salça da ilave ederek kavurmaya devam edin.

Suyunu ekleyip 15-20 dakika pişmesi için bekleyin.

Pişmesine yakın üzerine yumurta kırın ve tuz ilave edin.

Yumurtaları karıştırmadan kapağı kapatın.

Ocağın altını kapatarak biraz dinlendirin.

Üzerine limon sıkarak, sarımsaklı yoğurtla beraber servis yapın.