Yapımı için malzemeler
- 8 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı elma veya üzüm sirkesi
- Aldığı kadar su
Sarımsak turşusu tarifi Nasıl yapılır?
Sarımsakların tepesini kesin ama soymayın.
Sarımsakları suya koyun ve 1 gece bekletin. Bu süre içersinde suyu 2 defa değiştirin.
Sarımsakları 500 gramlık kavanoza boşluk kalmayacak şekilde doldurun.
2 su bardağı suya limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi bir kasede iyice karıştırın.
Karışımı kavanoza dökün ve kapağı hava almayacak şekilde kapatın.
Serin ve karanlık bir ortamda 15-20 gün kadar bekletin.
Turşunuz olunca tüketebilirsiniz, afiyet olsun…
Leave a Reply