Sarımsak turşusu tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 8 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı elma veya üzüm sirkesi
  • Aldığı kadar su

Sarımsak turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Sarımsakların tepesini kesin ama soymayın.

Sarımsakları suya koyun ve 1 gece bekletin. Bu süre içersinde suyu 2 defa değiştirin.

Sarımsakları 500 gramlık kavanoza boşluk kalmayacak şekilde doldurun.

2 su bardağı suya limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi bir kasede iyice karıştırın.

Karışımı kavanoza dökün ve kapağı hava almayacak şekilde kapatın.

Serin ve karanlık bir ortamda 15-20 gün kadar bekletin.

Turşunuz olunca tüketebilirsiniz, afiyet olsun…