Schokoladenkugel – Çikolata Topları

Schokoladenkugel – Çikolata Topları

 

Hayırlı Akşamlar Dostlar

Sonunda uzun zamandır Aklımda olupta bir türlü yapamadığım harika Tarifi bugün yaptım :))) Size gerekli olan şey sadece Top halini vermek için kulladığımız kugeller.Onlarıda Ebaydan Acryl-Kugel yazarak bulabilirsiniz Arkadaşlar.Ben 5 tane kugele 10 euro verdim.Ve bence bu kugeller ile daha farklı tariflerde yapılabilir gibime geliyorrrr :)) Tarifimizin videosunu izlerken eminimki biran önce sizde bu tarifi yapmak için Mutfağa giriceksiniz.Lütfen Videolu Tariflerin devamı için YOUTUBE Kanalımıza Abone olmayı ve Tarifimizi Paylaşmayı unutmayalım Dostlar.

 

Malzemeler :  ( 4 tane 10 cmlik Acryl-Kugel )

  • 100 gr Beyaz Çikolata
  • 100 gr Bitter çikolata

Üzerin dökeceğimiz karamel sos için :

  • 1 su bardağı şeker
  • 25 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt reçeli veya Krema

Süslemek için :

  • Çilek
  • Kivi
  • Muz
  • Üzüm
  • Vanilyalı Dondurma

Yapılışı :

  • Çikolataları ayrı kaplara koyup benmarı usulü eritelim.
  • Erittiğimiz Çikolataları kugel kaplarımıza dökelim.
  • Bir kase erittiğimiz çikolatadan 2 tane çikolata topu çıkıyor Arkadaşlar.
  • Çikolataları döktüğümüz kugellerin kapaklarını kapatıp kenarlarını güzelce bantlayalım.
  • Kapaklarının sıkıca kapanıp kapanmadığını kontrol etmek gerek Arkadaşlar.
  • Kapakları sıkıca kapatılmış içi çikolata dolu kugelleri elimizde çevirerek çikolatanın iyice kugelin içine yayılması için sallayalım.
  • Kugelin içi tamamı ile çikolata oldu ise kugellerimizi buzluğa koyup 2 saat boyunca buzlukta Donmasını bekleyleim.
  • Buzluğa koymazsanız,çikolatalar kugelden çıkmaz Arkadaşlar.
  • Üzerine dökeceğimiz karamel için tenceremizi ocağın üzerine alıp ısıtalım.
  • Sonra içine sekeri döküp,sekerin erimesi için durmadan karıştıralım.
  • Tencereyi arada geri çekip karıştırmaya devam edelim.
  • Aksi takdirde karameli yakabiliriz.
  • Şekeri iyice eriyen karamelin içine tereyağını katıp karıştıralım.
  • Son olarakta süt reçelini katalım.
  • Süt reçeli yoksa kremada oluyor Arkadaşlar.
  • Karamel iyice kaynayınca alıtını en az ayara alıp karamelin soğumamasını sağlayalım.
  • Karamel bize sıcak lazım çünkü 🙂
  • Buzlukta donan çikolatalı kugelleri çıkartalım.
  • Kugellerin  kenarındaki bantları sökelim ve bıçak yardımı ile kenar kısımlarını dikkatlice çizerek kugelleri açalım ve içindeki top halindeki çikolatayı çıkartalım.
  • Boş bir tavayı ocağın üzerinde ısıtalım.
  • Sonra Çikolata topumuzu bir peçete ile tutup altını tavaya hafiften sürtelim ve bir delik açalım.
  • Kase şekline gelen çikolatamızın içine meyve dolduralım ve üzerine servis yapacağımız tabağı koyup ters çevirelim ve Çikolata topumuzu bu şekilde tabağımıza aktarmış olduk Arkadaşlar.
  • Çikolata topumuzun kenarlarına meyveleri dizelim ve yine kenarınada dondurma koyalım.
  • Servis yapacagımız zaman,sıcak karameli güzelce Çikolata topumuzun üzerine dökelim.
  • Çikolatası eriyen ve meyve ve dondurma ile harika bir lezzete sahip olan bu Tatlımızı afiyetle tüketebiliriz Arkadaşlar.

Afiyet Olsun

Schokoladenkugel – Çikolata Topları

Resimler

Süpriz cikolata toplari7

Süpriz cikolata toplari8

Süpriz cikolata toplari9

Süpriz cikolata toplari11

Süpriz cikolata toplari.10

Süpriz cikolata toplari6

Süpriz cikolata toplari4

Süpriz cikolata toplari5

Schokoladenkugel

 

Zutaten :  für 4x 10cm Durchmesser Acryl-Kugeln

  • 100gr weisse Schokolade
  • 100gr Zartbitterschokolade

Für die Karamellsauce:

  • 200gr Zucker
  • 25gr Butter
  • 200ml Milchkonfitüre (Dulce de Leche) oder Schlagsahne
  • Erdbeeren,
  • Kiwi,
  • Bananen,
  • Trauben und Vanilleeis zum dekorieren

 

Zubereitung:

  • Die beiden Schokoladensorten getrennt im Wasserbad schmelzen und in die Kugeln füllen, jeweils zwei Kugeln mit der gleichen Schokosorte.
  • Die Kugeln verschließen und mit Klebeband versiegeln.
  • Die verschlossenen Kugeln hin und her drehen damit sich die Schokolade darin gleichmäßig verteilt.
  • Wenn die Schokolade überall in der Kugel verteilt ist für 2 Stunden ins Gefrierfach stellen.
  • Für die Karamellsauce den Zucker im Topf schmelzen.
  • Den Zucker immer wieder umrühren damit der Karamell nicht anbrennt.
  • Nachdem sich der Zucker komplett aufgelöst hat die Butter dazugeben und umrühren.
  • Zum Schluss die Milchkonfitüre oder die Schlagsahne hinzufügen.
  • Nachdem die Karamellsauce aufgekocht ist die Hitze runterschalten, damit die Sauce heiß bleibt.
  • Die Schokoladenkugeln aus dem Gefrierfach nehmen und das Klebeband entfernen.
  • Mit Hilfe eines Messers die Schokoladenkugeln vorsichtig von der Kugelform lösen.
  • Eine Pfanne auf dem Herd heiß werden lassen und eine Seite der Schokokugel leicht an der heißen Pfanne reiben bis ein Loch entsteht.
  • Nun die Kugel mit Obst füllen und umgedreht auf einen Teller stellen.
  • Den Teller um die Kugel herum mit Obst und dem Eis anrichten.
  • Vor dem servieren die Schokoladenkugel mit der heißen Karamellsauce übergießen.

Guten Appetit!

Süpriz cikolata toplari2

Süpriz cikolata toplari1

Süpriz cikolata toplari3

Süpriz cikolata toplari

LÜTFEN AMA LÜTFEN YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLALIM DOSTLAR