Sebzeli yaprak sarması tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram üzüm yaprağı
  • Yarım bağ pazı
  • 1 bağ ıspanak
  • Yarım bağ taze nane
  • Yeşil soğan
  • Maydanoz
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Karabiber
  • Tuz

Sebzeli yaprak sarması tarifi Nasıl yapılır?

  • Pazı, ıspanak, yeşil soğan, maydanoz ve taze naneyi güzelce yıkayın.
  • Yıkadığınız sebzeleri ince ince doğrayın.
  • Ardından pirinç ve bulguru da ekleyip karıştırın.
  • Yağın yarısını ve baharatları da ekledikten sonra iç harcınız hazır.
  • Üzüm yapraklarını haşlayın.
  • Hazırladığınız iç harcı haşladığınız üzüm yapraklarına sarın.
  • Sardığınız yaprakları tencereye dizin.
  • Ayırdığınız yağı üzerine ilave edin.
  • Az miktarda su da ekledikten sonra pişirin.
  • Afiyet olsun.