Yapımı için malzemeler
- 500 gram üzüm yaprağı
- Yarım bağ pazı
- 1 bağ ıspanak
- Yarım bağ taze nane
- Yeşil soğan
- Maydanoz
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- Karabiber
- Tuz
Sebzeli yaprak sarması tarifi Nasıl yapılır?
- Pazı, ıspanak, yeşil soğan, maydanoz ve taze naneyi güzelce yıkayın.
- Yıkadığınız sebzeleri ince ince doğrayın.
- Ardından pirinç ve bulguru da ekleyip karıştırın.
- Yağın yarısını ve baharatları da ekledikten sonra iç harcınız hazır.
- Üzüm yapraklarını haşlayın.
- Hazırladığınız iç harcı haşladığınız üzüm yapraklarına sarın.
- Sardığınız yaprakları tencereye dizin.
- Ayırdığınız yağı üzerine ilave edin.
- Az miktarda su da ekledikten sonra pişirin.
- Afiyet olsun.
Leave a Reply