Şeftali Kabuğundan Marmelat veya Reçel yapmayı hiç denedinizmi ?

Şeftali Kabuğundan Marmelat veya Reçel yapmayı hiç denedinizmi ?

 

Merhaba Arkadaşlar

Şeftalinin Kabuğunu bile ziyan etmedik ve harika bir Marmelat yaptım 🙂 İnanılmaz harika bir Tarif oldu ve tadına bakanlar çok beğendiler 🙂 Yani bizde israf olmaz Arkadaşlar 🙂

 

Malzemeler :

  • Şeftali Kabuğu ( 15 Kilo Şeftaliden 1.5 – 2 kilo felan Kabuk çıktı )
  • 1 Kg Şeker
  • 1 Su bardağı Su
  • Yarım limon Suyu

Yapılışı :

  • Şeftalileri güzelce yıkayıp kabuklarını soyalım.
  • Şeftalinin kendisi ile konserve koydum ve Şeftali Reçeli yapmıştım.
  • Ama Kabuğunu atmaya kıyamadım ve bundanda harika bir Şeftali Marmelatı yaptım Dostlar.
  • Şeftalinin kabukları tenceremize alalım ve üzerine şeker koyup bir kaç saat dinlendirelim.
  • Sonra tenceremizi ocağın üzerine alıp içien limon sıkalım ve kabuklar iyice yumuşayana kadar pişirelim.
  • Sonrasında blendirden pürüzsüz hale gelene kadar çekelim ve katılaşana kadar kaynatma işlemine devam edelim.
  • Köpük olmaması için küçücük bir parça tereyağı atalım.
  • Marmelatımız katılaşınca sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağızlarını sıkıca kapatalım ve ters çevirerek tezgaha dizip bir gece öylece bekletelim.
  • Sonrasında yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun