Şeftali pestili tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram şeftali
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Tarçın (Tercihe göre)
  • Su

Şeftali pestili tarifi Nasıl yapılır?

Şeftalinin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın.

Ardından şeftali, su, şeker, tarçın, nişasta ve limon suyunu tencere ekleyin ve şeftaliler yumuşayana kadar kaynatın. Kıvamına göre gerekirse 1 su bardağı su da ilave edebilirsiniz.

Şeftaliler yumuşayınca blender’dan geçirin ve daha sonra yağlı kağıt seriili tepsiye ince olacak şekilde yayıp güneşte kurutun.

Kuruduktan sonra dilediğiniz boyda kesip tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun…